Skocz do zawartości

520i ile spali na 1/h?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak z ciekawości wybieramy się na mazury,zastanawiałem się ile spali mi moja bunia na wolnych obrotach stojąc/1h.Zamierzam odpalić auto i nagłośnić grilla wiec była by odpalona kila godzin na grającym sprzęcie.Jakiego spalania się spodziewać- nie wyliczam się co do złotówki po prostu jestem ciekaw
Opublikowano

Wejdz sobie w testy na zegarach i zobaczysz ile pali ci na godz.Ja mam 525d więc inaczej jest.

viewtopic.php?f=72&t=39482&p=285816&hilit=testy+zegar%C3%B3w#p285773 Temat z testami,poczytaj.POzdr

Opublikowano

moja w tym teście kiedyś pokażywała coś 0,8-0,9 l/h na zewnątrz było chyba z 10*C ale silnik był nagrzany i wszystko wyłączone (może radio grało)

muszę zobaczyć teraz przy tej temperaturze (choć niewiem czy ile w tym prawdy)

Opublikowano
Witam tak z ciekawości wybieramy się na mazury,zastanawiałem się ile spali mi moja bunia na wolnych obrotach stojąc/1h.Zamierzam odpalić auto i nagłośnić grilla wiec była by odpalona kila godzin na grającym sprzęcie.Jakiego spalania się spodziewać- nie wyliczam się co do złotówki po prostu jestem ciekaw

Uwazaj aby ten grill bardzo drogi sie nie okazal

Po moich problemach z ukladem chlodzenia (juz wszystko jest ok od dluzszego czasu na szczescie), nie odwazylbym sie mojej furki odpalonej zostawic na tak dlugo, bez opieki. Ale jesli muzyka musi byc z auta hmm.. Twoj wybor

Pozdrawiam i milej zabawy..

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Uważam tak jak kol. wyżej.

Nie szkoda ci auta???????Kilka godzin na wolnych obrotach!!!!!!!!!!!

Taniej to na pewno będzie pośpiewać.Kup sobie o 0,7 więcej i wypij a będzie ci wszystko jedno.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Uważam tak jak kol. wyżej.

Nie szkoda ci auta???????Kilka godzin na wolnych obrotach!!!!!!!!!!!

Taniej to na pewno będzie pośpiewać.Kup sobie o 0,7 więcej i wypij a będzie ci wszystko jedno.

Dobrze to ująłeś cihy widzisz tobie też teksty wychodzą :mrgreen:

Uwazaj aby ten grill bardzo drogi sie nie okazal

Po moich problemach z ukladem chlodzenia (juz wszystko jest ok od dluzszego czasu na szczescie), nie odwazylbym sie mojej furki odpalonej zostawic na tak dlugo, bez opieki. Ale jesli muzyka musi byc z auta hmm.. Twoj wybor

Trzeba naprawde mieć dobrze w głowie,żeby dla durnej muzyki gnebić bu-bu,a tym bardziej tak ryzykować(%,bara-bara,tańce)i ugotowana.Lepiej to przeliczyć 6-7godz x 0.8l x 5.5zł=30zł lepiej znależc jakiegoś chętnego co bedzie PIAŁ 6godz za 30zł+50ml/h paliwa 40% -- bunia bezpieczna i nie bedzie durnego tematu na forum :lol: Mają niektórzy problemy i fantazje :norty:

Opublikowano
Jak taka imprezka to już wolał bym załatwić agregat i jakieś nagłośnienie. Sam puszczałem muzykę z auta ale co 5 minut zaglądałem na temperaturę itp tylko ze ja puszczałem z godzinkę (później się napi****liłem i nie chciało mi się latać do auta ale na kolejna imprezę na pewno załatwię mały agregacik i jakieś granie :)
Opublikowano

Ja mam 530i i na wolnych obrotach na rozgrzanym silniku pali ok 1.5l/h. Twój spali pewnie ze 3 setki mniej. A co ma się stać silnikowi jeśli będzie sobie mruczał nawet kilka h? Chyba że masz coś niesprawnego w układzie chłodzenia to tak ale wisko i wentylator elektryczny muszą dawać radę. Inaczej strach jeździć w korkach by było.

PS ma ktoś M54 i może sprawdzić mi pewną wartość na komputerze diagnostycznym?

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Ja też się zastanawiam co złego może się stać silnikowi chodzącemu na luzie. Ile razy coś robiłem w aucie, a ono sobie chodziło i wszystko jest ok. Nie widzę zupełnie tematu, jakieś głupoty wypisujecie.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
po prostu koledzy się boją ze zagotuje mu się auto i on nawet nie zauważy tego ja w swoim aucie viso nie ufam bo jeszcze się nie popsuła i jej nie wymieniałem ale na razie chodzi idealnie ale kto wie czy akurat przez te parę h nie padnie i tutaj zonk (przezorny zawsze ubezpieczony)
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Wisko przy wolnych obrotach również kręci się wolno nie zapominajmy o tym i w sytuacji krytycznej nie schłodzi ,poza tym praca silnika na wolnych obrotach nie jest wskazana chociażby ze względu na ciśnienie oleju w silniku(małe).

Już widziałem stojąc w korku na zlot dziesiątki E30 i E 34 z podniesionymi maskami w przedniej części żeby więcej powietrza było(tam otwiera się odwrotnie).I dziesiątki całej reszty zarówno nowsze i starsze modele z kałużami płynu pod spodem.

Kolego ttrol jak coś robiłeś przy aucie to ile silnik pracował?Pół godziny czy godzinę???(na pewno max)

Zresztą "róbta co chceta"(J Owsiak).Jak dla mnie szkoda samochodu i za duże ryzyko.

PS.Kolego dani3011 widzę,że wstąpiłeś do BMW-KLUB POLSKA :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jesli w aucie wszystko dziala poprawnie to nie ma bata zeby cos sie stalo, niech se chodzi i gra, kiedys moj kolega jechal w trase sprawnym samochodem i mowil ze co 100 km zatrzymywal sie na chwile i gasil silnik po to zeby auto mu odpoczelo :mrgreen: spalanie powinno ci wyjsci ok 1-1,5l/h
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
bardziej bym sie obawial ze ktorys z nastukanych kolegow zalapie wariata i zechce poszalec twoim autem, napoje zmieniajace swiadomosc i szybkie auto to nie jest dobra mieszanka
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
i niech kolega nie zapomni pozdrowić panewki po kilku godzinach cykania :)
Opublikowano
Ja też się zastanawiam co złego może się stać silnikowi chodzącemu na luzie. Ile razy coś robiłem w aucie, a ono sobie chodziło i wszystko jest ok. Nie widzę zupełnie tematu, jakieś głupoty wypisujecie.

Zarówno ja jak i paru kolegów odradza ponieważ na grillu rózne rzeczy się robi a nie pilnuje samochodu(wskażników),jak stoisz w korku owszem grzeje sie tak samo ale siedzisz w niej i patrzysz w zęby.Złapie mu temp on nie zauwazy bo już w czubie wesoło i fontanna jak nic i rano on ma kaca i bunia ma kaca.Kolega CIHY525 dobrze nadmienił ze jak naprawiałes to nie całą noc,a podejrzewam że grill to nie 30min i pod kołderke.Takie bujanie silnika na wolnych,na dobre nie wychodzi buni,przecież to nie agregat(gdzie tam ciśnienie jakieś)Niech robi co chce autor,jak dla mnie może wyjcować i dwie noce

PS.Kolego dani3011 widzę,że wstąpiłeś do BMW-KLUB POLSKA :cool2:
-- CHIHY525 zapraszam będzie weselej(spoko jest)troche schodzi z tym,ale WARTO :lol: :cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dwa lata temu na autostradzie w Austrii z powodu wypadku stałem prawie 6h w upale. Silnik cały czas odpalony. Do tego radio i klima. Spalił trochę więcej niż 10L.