Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie!

dzis rano na parkingu pod moim 316 zastałem wielką kałuże koncentratu, pomyślałem, że to chłodnica, ale po wiekszym przyjrzeniu zobaczyłem , że wyciek pochodzi bardziej z tyłu- czyli jak na moje oko pompa; uzupełniłem płynu (2litry) i pojechałem do mechanika jednak po przebyciu tej drogi (ok. 8 km) nie ubyło ani kropli płynu a wszystko dookoła było suche.... :think: co teraz? wymieniać pompę? a może to nie pompa? może czekać na bardziej drastyczne objawy??

Opublikowano

Wiem to z autobsji ze w czasie jazdy plyn nie ucieka bo jest w obiegu. U mnie pojawia sie wyciem przy chlodnicy jak spoi w garazu i stygnie :mad2: cisnienie robi swoje

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
właśnie dzwoniłem do mechanika i twierdzi, że pompa jest w porządku i że wymienił jakąś uszczelkę a tak w ogóle to nie wie skąd ta woda mogła lecieć - mam obserwować :? nie wiem co o tym myśleć...
Opublikowano

Słuchaj własnie wymieniam u siebie chłodnicę:

Najczęsciej wywala uszczelkę pod tym przeźroczystym zmiorniczkiem w chłodnicy, sprawdź czy przypadkiem tam się nie leje. Tam plastikowa obudowa lubi tez pękać bo jest narażona na największe naprężenia.

Odrazu mówię nie baw się w uszczelniacze typu (dosypki do płynu) bo to nie zda egzaminu i nie jest dobre na długą metę. Ja na poczatku użylem silikonu ale też po 2 dniach go wypchało. Jeżeli kapie spod chłodnicy to wchodzi wyłączenie jej wymiana 450 zeta na allegro:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=71206257 (gość twierdzi ze to nowe nieużywane chłodnice)

- lub w InterCar 700 zeta.

- Orginał w stacji BMW 1148 zeta

Sprawdź najpierw wszystkie możliwe przewody gumowe oraz plastikowe łączki silnik----->guma lubią pękać i może faktycznie stamtąd się leje.

Jeszcze jedna w zasadzie ostateczna możliwość to taka że było mało płynu w silniku i mógła pęknąć gdzieś obudowa. Z regóły tak się nie dzieje ale jak zagotujesz wodę (przy jej małej ilości) to nierównomiernie nagrzewa sie silnik i pęka.

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano
Tylko pamiętaj ze silnik musi przed sprawdzeniem mieć uzupełnione płyny i musi mieć temperaturę. Pozdrawiam.
www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano
Jakby co to mam taka chlodnice do E36 1,6 i 1,8 uzywana miesiac czasu, 200zl.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.