Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

potrzebuję kompletu nowych dywaników do swojego E46 (aktualnie mam przypasowane zastępcze stare dywaniki z Opla Vectry :? ). jakie zamienniki kupić, żeby maksymalnie przypominały oryginał i były możliwie dobrej jakości? do tego mam dwa wymagania:

1) muszą mieć stopery do wkręcenia w podłogę

2) muszą pasować kolorstycznie do jasno-szarego środka (czyli czarne odpadają)

oryginały to koszt rzędu 400zł, więc raczej się nie skuszę...

Opublikowano
miałem takie podobne w tamtym roku, za 70 pare złotych. Pieniądze wyrzucone w błoto. Po miesiącu czasu zaczeło sie pruć obszycie a po 2 miesiącach dywanik kierowcy już był przetarty na wylot, wiadomo w którym miejscu koło pedałów. Obecnie jeżdże z oryginałami BMW tyle że gumowymi które były razem z autem jak kupiłem
Opublikowano
mysle ze ponizej 100zl to raczej nie bedzie nic dobrego... poza tym, albo kolor nie taki albo brakuje stoperów... hmmm :|
Opublikowano
nie polecam tych, to właśnie od tego allegrowicza mialem w tamtym roku i po 2 miesiacach poszły w kosz. ale to było w tamtym roku, nie wiem moze mają w tym roku lepszy towar. a co do używwanych to jeśli trafisz dobre nie zniszczone w rozsadnej cenie to czemu nie...
Opublikowano
nie polecam tych, to właśnie od tego allegrowicza mialem w tamtym roku i po 2 miesiacach poszły w kosz. ale to było w tamtym roku, nie wiem moze mają w tym roku lepszy towar. a co do używwanych to jeśli trafisz dobre nie zniszczone w rozsadnej cenie to czemu nie...

ok, dzieki za info, w takim razie jeszcze sie wstrzymam :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze jest kwestia ile autem chcesz pojeździć. Moim zdaniem warto wydać te 120$ na oryginalne welury BMW lub 89$ na model City lub 85$ na model Country :cool2: :cool2: i być zadowolonym,

a prawdopodobnie posłużą jeszcze nowemu nabywcy. Dywaniki za ok 100zł z allegro z reguły są produktami na jeden sezon... dla porównania ja mam jeszcze fabryczne welury z końca 2003 roku i poza ubitym welurem pod piętą u kierowcy wyglądają jak nowe :cool2:

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AS71&mospid=47635&hg=51&fg=95

Opublikowano
Wizualnie to welur ale w e39 miałem Country i byłem mega zadowolony jeśli chodzi o walory użytkowe. Jak mi się wytrą welury to zmienię na country.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
ech, no i chyba skończy się na oryginałach :P

W dłuższym okresie to najlepsza opcja. I wbrew pozorom najtańsza :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2: w moim ex mercedesie poskąpiłem 270zł na oryginalne grube dywany i skończyło się na tym że co roku kupowałem dywaniki po 23 zł w makro :norty: o dziwo kształt pasował prawie idealnie, a jakość była porównywalna do tych w okolicach 100zł z allegro. Zimowe miałem oryginały i przez 5 sezonów ich stan nie uległ zmianie. Morał z tego taki że lepiej wydać więcej i kupić porządny produkt, z którego będziemy zadowoleni niż co roku zastanawiać się jakie zamienniki wypróbować :cool2:

Model Country moim zdaniem bardzo elegancki :cool2: Twój kolor:

http://allegro.pl/dywaniki-bmw-3-e46-e-46-94-01-oryginal-bmw-nowe-i1639960847.html