Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

zmieniam skrzynie z automatu na manuala - wszystko jest git i już gotowe tylko sie okazuje ze wał napedowy od 730i v8 '93 nie pasuje do mojego dyfra - przegub koncowy ma wieksze wymiary :duh: - pomyślałem ze zmienie cały przegub z mojego wału i bedzie pasował do dyfra - ale oczywiscie ZONK - wielokliny na obu wałach sie rożnia :duh:

moje pytanie - czy wystarczy jak zmiecie jeszcze dyfer czy połosie w obu typach tez maja rożna sternice i sie okaze ze moje nie beda pasowac do dyfra z manuala :duh: - wtedy kupie cały komplet

a jakis mechanik sie przechwalał ze by mi to zrobił w 4 godziny - ciekawe co by powiedział na takie komplikacje :twisted2:

Opublikowano

Hmm

zwroc uwage na taka rzecz, ze wal sklada sie z 2 elementow i mozna go rozpolowic. Zobacz czy nie mozna zlozyc jednego walu dobrego z dwoch. Byc moze intnieje taka mozliwosc

Opublikowano

zobacz jeszcze przelozenie mostu. jak jest takie same to poszukaj w firmach naprawiajacych ciezarówki. normalenie ten wał utna przysapawaja co chcesz, wywaza i jazda.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano

hmmmmmmmmmm

1 - wał jest wywazony wiec nie moge złożyc z 2 jednego........

2- uciecie i wyważenie bedzie mnie kosztowc tyle co dryfer razem z pólosiami

3 - przełożenia dyfrow sa niemal takie same

4 - boje sie ze mogo potem byc problemy z półosiami - bo w manualu sa grobsze......

chyba wymienie tez dyfer razem z półosiami - i wszystko bedzie tak jak powinno byc

Opublikowano
2- uciecie i wyważenie bedzie mnie kosztowc tyle co dryfer razem z pólosiami

Ile kosztuje obcięcie końcówki wieloklinowej i dospawanie z wyważaniem?

Robiłem coś takiego w mercu i kosztowało to 150 zł.

Też zmieniałem automata na manuala.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg