Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy jest regulacja nachylenia kół na przodzie?. Wiem że autko miało dzwona.Prowadzi się idealnie zero ściągania na trasie idzie jak po sznurku,ale kosi wewnętzną część opony.Widać że jest nowiutki amor i stabilizator .Czy da się nastawiać kąt?
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Nikt nie wie?
Opublikowano
powiem tak jak ostatnim razem się pytałem mechanika ile kosztuje ustawienie kontów z tyłu bo opony mi tnie od srodka to odp. ze ustawienie całej geometri auta 200 PLN to wnioskuje ze chyba kąty nachylenia opny z przodu tez istnieją aczkolwiek nie dam sobię ręki uciąć a wiec ci nie pomogę dokładnie pozdrawiam :)
Opublikowano
z tyłu wiem że jest możliwe ale obserwując przód nie zbyt widziałem możliwość ustawienia...no ale może o czymś nie wiem
Opublikowano

z przodu raczej nie ma mozliwosci ustawienia kąta pochylenia koła. jest na stałe.

raczej obstawiałbym na zbiezonosc jesli ścina oponę.

Opublikowano
Możesz rozpiłować delikatnie górny otwór mocujący do zwrotnicy awentualnie podłożyć podkładki miedzy amor a zwrotnicę na dole
Opublikowano
Możesz rozpiłować delikatnie górny otwór mocujący do zwrotnicy awentualnie podłożyć podkładki miedzy amor a zwrotnicę na dole

podkładki owszem, ale żeby ZWIĘKSZYĆ kąt pochylenia koła, a tutaj wygląda na to że kąt jest już za duży. Zresztą sam duży negatyw nie jest taki zły dla opon ale w połączeniu z niezerową zbieżnością potrafi szybko wykończyć wewnętrzną część bieżnika.

Wyprostuj koła i spójrz na nie od przodu, jeśli na oko widać że stoją tak / \ to masz bardzo duży negatyw, i o ile z tyłu można to ustawiać to z przodu nie ma takiej możliwości, chyba że kupisz sobie camber plates.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
przyłączę się do tematu. W mojej jest trochę inaczej była po stłuczce co można zrobić żeby koła stały w miarę równo wobec siebie bo jak patrząc od przodu to wygląda to tak / | . Czy da to się jakoś wyregulować? Przy hamowaniu pierwsze zaczyna mi blokować te koło bardziej w negatywie jest to trochę uciążliwe...
Opublikowano

siema

ja mam u siebie zrobionego tzw klina ze przod siedzi nizej i jak patrzysz z przodu to kola stoja tak / \ a zeby staly tak | | to musialbym zalozyc ori sprezyny wiec zaleczy czy masz przod obnizony czy nie:) pzdr

Opublikowano
mam zmienione sprężyny na lekko obniżające i twardsze. Ale na oryginale tak samo stało krzywo. Miała strzał w prawy bok możliwe żeby rama z dołu była za mocno wyciągnięta lub wina wahacza nieoryginalnego? (w zawieszeniu zero luzów)