Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam E46 330d w automacie i mam taki problem , że podczas jazdy najbardziej około 90-100km/h jak odejmę gazu i potem jak dodaje powoli to falują obroty silnika.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem u mnie inpa pokazała takie błędy:

7728 charge-air pressure control or charge-air pressure actuator

6660 coolant temperature heater

na jałowym ok ale podczas jazdy zaraz faluja lub na postaju jak dodam gazu i utrzymuje w jednym miejscu tez falują.

330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
skrzynia i sprzęgło odpada bo dzieje sie to takze na postoju. Dżwięków innych brak. Wydaje mi się, że problem leży po stronie sterowania turbiną - Elektrozaworek od EGR wygląda u mnie tak :http://www.eter-mot.info/files/1231367320_1482_FT0_c.1%20%20tylko%20ten.jpg Mnóstwo ludzi pisze o czyszczeniu elektrozaworu, ale mój wyglada jakby był nierozbieralny i nie ma na wierzchu tego filterka tylko trzy złacza: vacum out i atmosferyczne ciśnienie. Czy można ten rodzaj czyścic ? Jeżeli nie to kupie nowy.... :mad2: Dodam ze dzieje sie to zawsze przy 1500 -2000 tys/obr
Opublikowano
każdy wężyk sprawdziłem i sparciałe powymieniałem na nowe. Nie łapie nigdzie lewego powietrza...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
uzupełnię temat że problem leżał po stronie układu podciśnienia sterującego praca turbiny (pęknięty wężyk przy wejściu do puchy podciśnieniowej) numer 9 lub 10 http://img210.imageshack.us/img210/5720/77843443.png