Skocz do zawartości

W CZASIE JAZDY ZAPALA SIE OSWIETLENIE KABINY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
DZIEJE SIE TO W CZASIE JAZDY I RANO GDY JEST WILGOC JESZCZE MOGE DODAC ZE, NIESTETY MUSZE ODKRECAC KLEME NA NOC BO ODPALA SIE ALARM JESZCZE JEDNO AUTO STOI CALY DZIEN ZAMKNIETE JEST OK PRZYCZODZI NOC I ZACZYNA ODPALAC SIE ALARM WLACZAM ZAPLON I NA WYSWIETLACZU MAM OTWARTE PRAWE DRZWI CHOC SA ZAMKNIETE I JESZCZE JEDNO CO SIE KRYJE POD FILTREM POWIETRZA JEST TO CZARA MALA KOSTKA Z TRZEMA KABELKAMI JA MAM DWA ODERWANE Edytowane przez NEMES
Opublikowano

No to robi Ci się gdzieś zwarcie. Możesz skombinować rozpiskę bezpieczników i wyciągać je kolejno mierząc przy tym pobór prądu. Skoro zapala się światło, to może być coś z drzwiami albo bagażnikiem (chociaż wtedy powinno się wyświetlić na kompie). Ewentualnie możesz mieć zalewany moduł LCM i to on świruje.

Zerknij w link z ostatniego postu: viewtopic.php?f=72&t=147687&p=1098367&hilit=lcm#p1098367

Są jeszcze jakieś inne objawy?

Opublikowano
sprawdź alarm bo pewnie ktoś spartaczył przy zakładaniu zacznij od krańcówki pod maską
Opublikowano
witam,jak wyświetla ci się otwarte drzwi a są zamknięte to sprawdź mikro wyłącznik który jest w zaczepie zamka w słupku ,jak popatrzysz z góry na zaczep w wewnętrznej części jest ruchomy plastik po naciskaj go może on powoduje zwarcie dając takie efekty może trzeba go wymienić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
He,he.Miałem to samo zapalało się i po kilku sekundach gasło(i tak co jakiś czas) było to bardzo wkurzające szczególnie w czasie jazdy w nocy.To nic poważnego w zamkach przy słupkach są włączniki(takie małe guziczki) są one dośc precyzyjne w swoim działaniu.U mnie wystarczyło wypsiukac je WD tak żeby tam powlatywało do środka powciskac je kilkukrotnie.Spróbuj może i u ciebie to wystarczy,chyba że wyrobiły się w środku i wtedy potrzebna wymiana.Ale sprawdź jak napisałem.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
SPRAWDZIŁEM CZUJNIKI SA OK ALE PADŁYMI SPRYSKIWACZE I SZYBERDACH CZY JEST TO POWIĄZANE I W JAKI SPOSÓB
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Alarm będzie włączał się przy otwartym szyberdachu,ale jeżeli jest zamknięty to raczej nie powinno miec to wpływu.Ja jednak obstawiam włączniki w zamkach szczególnie,że wskaźniki sygnalizują ich niezamknięcie.Wtedy właśnie światełko się włącza i alarm na otwartych drzwiach też przecież będzie wył.
ec2Wze6.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja wymieniłem cały element z tym guziczkiem i zapomniałem o problemie , kupiłem go za grosze z anglika. Wymiana prościutka.