Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Wymienilem poduszki,poniewaz dwie byly urwane i praktycznie bez zmian.Samochod ma drgania w rytm silnika odczuwalne na kierownicy siedzeniach.Zastanawia mnie na jakiej zasadzie dziala te podcisnienie w poduszkach,poniewaz po odlaczniu nic sie nie zmienia.Podczas gaszenia bez wcisnietego sprzegla slychac taki grzechot,najprawdopodobniej kolo dwumasowe,lecz na pedale sprzegla nic nie pulsuje rusza plynnie itd.Sam juz niewiem gdzie szukac przyczyny

Edytowane przez stanek90
Opublikowano

Ngralem film jak to wyglada,na kierownicy tez sa drgania tylko malo widoczne ale wyczuwalne.Z tego co zauwazylem to na zimnym silniku sa mniejsze,lecz na zimnym jest tez taki dziwny dzwiek przy dodaniu gazu czy tez proby ruszenia,tak jakby grzechot,tylko delikatny,ustepuje jak silnik troche pochodzi.Zastanawiam sie tez nad kolem pasowym,hmmm z tego co mi wiadomo to dwumas objawia sie wibracjami podczas ruszania a ja takowych nie mam

http://www.youtube.com/watch?v=aTXXvEae3cw

Opublikowano

powiem ci na moim przykladzie jaki mam problem ale w 530d

tez sa drgania na biegu jalowym, jak dodam gazu obroty powyzej tysiaca to ustaja na postoju...

wymienialem swiece (nie rowno chodzil silnik teraz jest ok) natomiast drgania nie ustaly

tez wszystko robilem na szybko u mechanika bo auto potrzebowalem powierzchownie sprawdzil poduszki i powiedzial ze ok

natomiast jeden wtrysk przelewa i teraz go bede robil i zobaczymy

zostaja kwestia dwumasy ktora tez dolega u mnie w silniku....tlucze sie podczas gaszenia motoru i czasami szarpie podczas ruszania....

Opublikowano
Ok,wiec jak bedzie wiedzial wiecej to pisz.Ja nie mam CR takze wtryski moze sa mniej podatne na padniecie.Ogolnie ja mam wubracje w rytm silnika,tak jakby cos bylo jajowate albo mialo luz
Opublikowano
ja miałem zaerwane poduszki pod silnikiem wymieniłem i dalej auto wpadało w drgania ale juz mniejsze co sie okazało ze poduszka pod skrzynia tez była zerwana po jej wymianie juz jest git , zobacz jeszcze poduszke pod skrzynia jesli jest dobra to szykuj sie na koło a to nie lada wydatek
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam ja w moim 520d e39 rok 2002 miałem zerwaną poduszkę prawą silnika - od strony pasażera. Wymieniona została na jakiś tani zamiennik ok 150zł bez sterowania podciśnieniem i zaczęło drgać na luzie jak leciutko dodam gazu na postoju to drgania ustają (silnik się usztywnia). Na zerwanej poduszce drgań nie było wystąpiły po wymianie. Czyli nie jest to dwumasa!? Czym objawia się walnięte koło dwumasowe?

Może ktoś poratować?

Opublikowano
No wyżej masz opisane objawy padniętej dwumasy. Dodatkowo :search: i masz problem opisany...

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Generalnie wychodzi na to, że wina taniego zamiennika poduszki skoro przed wymianą nie drgało. Nie czuję nic na sprzęgle, przyspiesza i rusza płynnie. Czyli mogę wykluczyć dwumasę...