Skocz do zawartości

Jaki olej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do kolegow. Musze wymienic olej w silniku i chcialem sie od Was dowiedzic jaki byscie polecili do silnika M40. Kupilem moja E34 z zalanym polsyntetykiem. Mnie korci zeby sprawdzic Valvoline Max Life 10W40. Sporo sie naczytalem o nim dobrych opini. Co Wy na to?
Opublikowano
klasy dopuszczalne to, wg.API SF,SG ...a zalecane według ACEA/CCMC -G4 i G5...wiec ten valvoline spełnia te wymagania z nawiązka

eSKa

Opublikowano
  • Autor
Oczywiscie wszystkie produkowane teraz oleje sa na o wiele lepsze niz wtedy kiedy ten samochod wyprodukowano, ale chodzi mi konkretnie o Max Life ktory podobno jest przeznaczony dla silnikow z wiekszym przebiegiem. Na roznych forach ludzi pisza ze faktycznie czuc i slychac roznice. Moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym olejem?
Opublikowano

Leję go do Golfa od dwóch lat i nie ma żadnych problemów,silnik chodzi cicho i nie bierze oleju,do benzyniaka z dużym przebiegiem to idealny olej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie przejmuj sie tak tym olejem, bierz jakis z tych "normalnych"i tyle...

Smiac mi sie chce jak czytam, ze ktos "slyszy" roznice w glosnosci pracy silnika na poszczegolnych olejach, cikawe jak przeprowadzal testy :]

Opublikowano
Roznice to moze bedzie slychac ale jak wlejesz cos w stylu "motodoktor",ktory jest gesty jak kisiel :)
Opublikowano

nie ważne jaki olej aby tylko był to PÓŁSYNTEYK !

nie patrz na przebieg to nie Fiat dla ktorego 300 tys to już koniec żywotu :P

Opublikowano
  • Autor
Roznice to moze bedzie slychac ale jak wlejesz cos w stylu "motodoktor",ktory jest gesty jak kisiel :)

O takich wynalazkach to nawet nie ma mowy, tym bardziej ze do silnika M40 z tego co czytalem nie moze byc za gesty olej bo ma problemy ze smarowaniem rozrzadu.

Opublikowano
nie ważne jaki olej aby tylko był to PÓŁSYNTEYK !

... :mad2:

eSKa