Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam wrażenie jakby moje auto bardzo nosiło po drodze szczególnie na koleinach wyrobionych przez tiry aż ręka boli od kierownicy, jak puszcze kierownice to jedzie prosto jakichś wiekszych luzów nie zauwazyłem w zawieszeniu jest wyrobiony jeden stabilizator ale nie wiem czy to przez to... Co może być przyczyna? podłużnica wydaje sie prosta
Opublikowano
A może tylne zawieszenie tulejki pływające,tuleje w progu właśnie takie objawy by były.Moja propozycja sprawdz dokładnie zawieszenie bo przyczyn może być wiele.No i opony napisz jakie masz jak kolega wyżej pisał :wink:
Opublikowano
kapcie r16/225/50. Czyli luzy w maglownicy? Wydaje mi sie że nie bo jezeli byłoby tak to czułbym jakby ni koła uciekają w przeciwną strone. Tuleje w progu? które to są?
Opublikowano
jeszcze nie sprawdzałem bo niedawno go kupiłem, A przez opony może być cieżej kierować? a przez sworznie wahacza? cos kiedyś słyszałem że przez nie może nawet z drogi wyrzucić
Opublikowano

Jak opona Ci pływa w głębokiej koleinie, to ciężko w niej kierować.

Jak masz jakiś drugi zestaw kół [najlepiej 185] to załóż dla próby.

No i oczywiście spraw zbieżność, przy okazji możesz się wybrać na szarpaki.

Opublikowano
też śmigam na 225 i czasami ciężko w koleinach auto utrzymać, myślę że jeśli nie czujesz luzów na normalnej drodze to nie masz się co martwić :cool2:
Opublikowano
Ja mam 316 i też na lato 205/55 a zima 195 jak dobrze pamiętam. I zimą zero obiawów pływania a latem takie same obiawy byly jak są tu opisywane ale był lekki luz na drążku kierowniczym po wymianie i ustawieniu zbieżności było git ale po czasie zaczynaja sie podobne obiawy ale podejżewam że to może być przyczyna opon bo już końcówka została z nich.