Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tutaj pierwszy raz, i proszę Was o pomoc, zamierzam kupic bmw e46 320d z 2003 r. i mam oto takie pytanie......czy możliwe jest aby w silniku 320d była moc 116 km ?

Sprzedający się upiera, że w dowodzie ma bmw 320d i moc 85KW. Oto link do aukcji

http://otomoto.pl/bmw-320-C18445249.html

no i nawet jak mi podałnr VIN to wychodzi wersja 318d.

Co w takim przypadku robic ? czy jak kupie auto to bede mial jakies problemy ze w dowodzie jest 320d a jak juz sie rozszyfruje VIN to wychodzi 318d ?

Proszę Was o pomoc.

OTo Vin jakby ktos z Was mógł sprawdzić : WBAEU710XOFM64053

Pozdrawiam.

Marcin

PS...przeciez z tego co googluje to nie bylo takiej wersji 320d 2003r z 116 KM, prawda ?

Opublikowano
Zauważ,że jak wchodzisz w dział BMW seria 3 w dziale E 46 są wypisane wszystkie rodzaje motorów i między innymi 318d.
Opublikowano

chodzi mi o to, czy to możliwe ze w dowodzie rejestracyjnym jest wpisany model 320d z mocą 116 KM..........a z numeru VIN wynika ze jest to model 318d ?

rozumiem ze 318d jest z silnikiem 116km ale z tego co czytałem w google to 320d nie istnieje z silnikiem 116 KM ??

popraw mnie proszę jesli się myle ...

Opublikowano

z VIN-u jest to 318d, jeśli w papierach jest 320d to jest coś nie tak z papierami i zastanów sie 4 razy zanim byś podjął decyzję o kupnie, bo dlaczego jest błąd....

320d z 116KM nie istnieje chyba że ..... wyjdzie z vin-u redukcja mocy, może auto flotowe, ten przebieg nierealny

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Zwykły błąd podczas rejestracji i ot cała filozofia. Sytuacja pewnie podobna jak z rocznikiem, jeśli diagnosta przy pierwszym przeglądzie po sprowadzeniu pomyli się i zamiast roku produkcji wpiszę rok pierwszej rejestracji to tak zarejestrują w urzędzie i pewnie podobnie było w tym przypadku jeśli chodzi o oznaczenie. Kupujesz, przy przerejestrowaniu mówisz, że jest błąd i tyle, pewnie nikt nie będzie robił problemów.
Opublikowano
Na Twoim miejscu poszedł bym do Urzędu i zapytał czy taki błąd da się poprawić jeśli ktoś Ci potwierdzi nie widzę nic co by mogło Cię zatrzymać przed kupnem . Co do przebiegu nie ma się co czepiać po prostu ma tyle przejechane , przecież to disel jak będziesz dbał to i drugie tyle zrobisz . :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że tak ma być.