Skocz do zawartości

autoamtyczna skrzynia a LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!

Czy ktoś moze ma BMW z instalacja gaz i automatyczna skrzynia biegów?? czy nie ma z tym problemów? jaki gaz wstawić?

Znajomy zagazował Windstara inst. I generacji wywaliło kolektor i poszła automatyczna skrzynka... silnik ma troszke inne rozwiazania technologiczne...ale to własnie od momentu montazu gazu zaczeły sie probelmy ze skrzynką...

Czytałem tez o czujnikach TPS (kąta przepustnicy) nie jestem fachowcem w tej dziedzinie... i chciałbym usłyszeć jakies rady ..bądz wypowiedź kogos kto ma BMW , platikowy kolektor i autoamtyczną skrzynkę

Dzieki z góry za odpowiedź i pozdrawiam !!

Opublikowano
Witam! Posiadam 520 automat z gazem (wtrysk) i nie sprawia mi ona NAJMNIEJSZEGO problemu. Żadnych strat mocy, opóźnień w reakcji na kickdown czy cos podobnego. Po prostu benzyna w tanszej odmianie :cool2: chociaz potrafi spalic swoje :wink: . Osobiscie do beci nie włożyłbym innej instalki niz wtrysk ale to moja subiektywna ocena. Pozdrawiam !
Opublikowano
Nigdy nie słyszałem żeby komuś od instalacji gazowej uszkodziła się skrzynia, to nie możliwe.
Opublikowano
Nigdy nie słyszałem żeby komuś od instalacji gazowej uszkodziła się skrzynia, to nie możliwe.

uszkodziła może nie, ale przy instalacjach na mikserze jest spadek mocy o ktorej skrzynia nie iwe, i może występować szarpanie podczas zmiany biegów szczególnie przy mocniej wcisnietym gazie.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
uszkodziła może nie, ale przy instalacjach na mikserze jest spadek mocy o ktorej skrzynia nie iwe, i może występować szarpanie podczas zmiany biegów szczególnie przy mocniej wcisnietym gazie.

Tak to jest. Przeżyłem te męki w 750 na gazie 2 generacji. Pomimo, że skrzynia miała AGS to nie raz zdarzało się jej głupio przełączyć. Ale pomimo przejechania 100tys. km na gazie, po wymontowaniu gazu wszystko wróciło do stanu jak z fabryki. :D

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie widzę problemów współpracy LPG i automatu. Załóż wtrysk u MĄDREGO gazownika i śmigaj zadowolony za pół ceny!
Kai
Opublikowano
Co prawda nie w BMW ale w Dodg-u mam założoną instalacje II generacji i z automatyczną skrzynią nie mam żadnych problemów chodzi tak samo jak przed założeniem instalacji.
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Wydaje mi się, że automat czasami wrzuca wyższy bieg troszkę później, niż na benzynie.
Opublikowano
Miałem zagazowane 520 w automacie i nie było nawet najmniejszych problemów. Skrzynia pracowała idealnie.
Opublikowano
Mam 2 samochody z LPG (BMW na wtrysku i RAV - II generacji) i oba w automacie - nie ma problemów.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
A co sie stanie w takiej sytuacji: jade sobie powiedzmy 80km/h i strzela gaz, silnik gasnie, a skrzynia caly czas w pozycji D - wymyslilo mi sie to jakis czas temu i ciekawy jestem co wtedy - ale chyba dla skrzynki nie za dobrze
Opublikowano
no powinno sie chyba załączyc na "luz" tak jak przy odjeciu nogi z gazu ... :worried:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A co sie stanie w takiej sytuacji: jade sobie powiedzmy 80km/h i strzela gaz, silnik gasnie, a skrzynia caly czas w pozycji D - wymyslilo mi sie to jakis czas temu i ciekawy jestem co wtedy - ale chyba dla skrzynki nie za dobrze

Jak "zaoszczędzisz" i założysz II generację, to się martw sam. Jak masz wtrysk, to nie ma takiej możliwości.

Kai
Opublikowano

Jak nie będzie się tak nonstop działo, to się nic nie stanie ze skrzynką. A najlepiej dać wtedy od razu na "N" i no problemo ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)