Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem na forum nowym.Od 3 miesięcy poszukuje samochodu BMW E91. Wiele Waszych wskazówek i podpowiedzi było przydatnych i bardzo mi pomogło.

Moje pytanie dotyczy przebiegu. Jak już pisałem poszukuję E91 z rocznika 2007. Wstępne założenia miałem takie, że bedzie to auto z przebiegiem do 150 tys. w automacie, niestety o takie bardzo cięzko a jak już są to cena przekracza moje założenia.

Proszę Was o pomoc. Co sądzicie o samochodach z 2007 roku z silnikem 130 kw i przebiegiem około 175-185 tyś. Czy należy się takich silników pomału "obawiać"?

Wyczytałem na forum, że przy 200 tyś mogą pojawić się problemy z filtrem cząstek stałych, słyszałem też, że przy 200 tyś może to być jedna wielka skarbonka.

Patrzę na samochody bezwypadkowe z niemiec z potwierdzoną historią i przebiegiem przez BMW.

Bardzo proszę o Wasze opinie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli szukasz auta w DE to podane przebiegi są raczej standardem. I tu zadaj sobie pytanie - dlaczego są sprzedawane. Odpowiedź jest prosta spełniły swoją rolę jako auto objęte gwarancją i teraz ryzyko kosztów znacznie wzrasta, a zatem lepiej kopić (wydzierżawić) nowe. Tak myśli przeciętny niemiecki użytkownik, który jest z natury oszczędny. Oczywiście to nie oznacza, że zaraz każde auto o takim przebiegu zaraz będzie się psuć (to nie TOYOTA), ale ryzyko niestety rośnie. Auta benzynowe są mniej awaryjne i maja niższe przebiegi (kupują je raczej ci co jeżdżą mniej), a zatem może takiego szukaj.
Opublikowano
Będąc na twoim miejscu nie ograniczałbym się tylko do aut powyżej ‘07 roku, ale szukał też wśród starszych roczników, jednak z mniejszym przebiegiem. Ten model nie miał błędów wieku dziecięcego, więc nie widzę sensu skupiać się tylko na młodszych egzemplarzach. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie auto starsze, ale mniej wytłuczone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest jeszcze jeden (ekonomiczny) argument kupna auta z mniejszym przebiegiem - ciężko jest sprzedać auto z przebiegiem powyżej 200 -250kkm w normalnej cenie, bez względu na rocznik. Wszyscy szukają max 100 - 150 kkm, choćby nawet miał i 10 lat..
Opublikowano
Dlatego trzeba w Polsce cofać liczniki - smutne ale prawdziwe.