Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Długie na halogenie działają tylko w momencie mrugnięcia np. drugiemu kierowcy. Gdy świecą na stałe obsługiwane są przez ksenon.
  • Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zależy, jak zaprogramowany jest moduł FRM. U mnie żarówki H7 działają znacznie częściej.

- jako dzienne na część mocy

- w trybie dziennym do puszczenia "blinka", wtedy zapalają się na pełną moc. (podobno można ustawić aby dołączył się Xenon, jednak szkoda mi przetwornic)

- przy jeździe po zmierzchu na mijania, również do puszczania blinka

- działają również równolegle z bixenonem.

To ostatnie to ciekawostka, bo mam Dynamic Xenon. Bixenon na zakrętach dopasowuje się do łuków drogi, H7 świeci dalej prosto. Taki zestaw oświetla drogę naprawdę skutecznie.

Jestem również w stanie, włączyć jednocześnie światła drogowe oraz halogeny przeciwmgielne z przodu (zdarza się, że nie każdy ma to zaprogramowane). Przydaje się jak mijam kogoś na Zenonach w zwykłych reflektorach odbłyśnikowych. Bixenon + H7 + halogeny powodują, że ja również widzę drogę przed sobą. W mojej okolicy to jakaś istna plaga, bywa wręcz niebezpieczne zwłaszcza na krętych wąskich drogach.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zależy, jak zaprogramowany jest moduł FRM. U mnie żarówki H7 działają znacznie częściej.

- w trybie dziennym do puszczenia "blinka", wtedy zapalają się na pełną moc. (podobno można ustawić aby dołączył się Xenon, jednak szkoda mi przetwornic)

To ostatnie to ciekawostka, bo mam Dynamic Xenon. Bixenon na zakrętach dopasowuje się do łuków drogi, H7 świeci dalej prosto. Taki zestaw oświetla drogę naprawdę skutecznie.

Jestem również w stanie, włączyć jednocześnie światła drogowe oraz halogeny przeciwmgielne z przodu (zdarza się, że nie każdy ma to zaprogramowane). Przydaje się jak mijam kogoś na Zenonach w zwykłych reflektorach odbłyśnikowych. Bixenon + H7 + halogeny powodują, że ja również widzę drogę przed sobą. W mojej okolicy to jakaś istna plaga, bywa wręcz niebezpieczne zwłaszcza na krętych wąskich drogach.

Pozdrawiam

Czyli to co napisałem tylko znacznie precyzyjniej, kolega pytał co z długimi a więc wedle tego co piszesz LED H7 nie powinno przeszkadzać a jedynie mieć ładniejszą barwę światła dziennego do czego dążyłem wcześniejszym pytaniem ;)

Opublikowano
Ja mam h7 zapalane razem z bixenonem, więc pytam czy ten led będzie oświetlał drogę tak jak h7 zwykła

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Pozdrawiam

Mam identycznie u siebie i chyba to raczej standard przy bi-xenonie skrętnym :).

Pzdr.

• 5 miesięcy temu...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Zeby to nie byl drugi koniec kraju to bym sie wybral do Ciebie bo mam znajomych w Twojej okolicy :) jest na forum ktos kto by sie tym zajal, moze sie wypowie w temacie bo ja zapomnialem nicka. Gostek jest chyba z okolic elku

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, jak ktoś zainteresowany i chętny to zakoduje mu takie światła, w okolicach Mińska Maz., Warszawy itp. Pisać na Pw lub tel. 507-101-884 . pozdrawiam
  • 5 tygodni później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pany mam ograniętego człowieka w Wawie , który zrobi DRL , polskie menu w CICu , akulizacje map , dvd free itd

Jak ktoś jest zainteresowany zapraszam na priv po numer , nie chce być posądzony o rejstracje tylko dla reklamy.

Pozdrawiam

Opublikowano
nie chce być posądzony o rejstracje tylko dla reklamy.

Pozdrawiam

Nie, no co Ty. Nikt Cie o to nie posądzi. Przecież masz aż....jednego posta :duh:

zapomniałem hasła do profilu który zakładałem jak kupiłem m3 ;) ale chyba nic się nie stało ;)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Nowy ja, to może i czytać nie potrafię. 11-naście stron "bicia piany", czytałem to ciurkiem po kolei, a na pytanie a nagłówka odpowiedzi nie ma. Mam 318i, bez ringów i ksenonów, akumulator z tyłu, wyprowadzenie do ładowania z przodu, a dalej nie wiem gdzie podłączyć te dzienne ledy. Jest z przodu auta jakiś kabelek, w którym prąd pojawia się po uruchomieniu silnika? A może trzeba by tak: wiertarka, otworek w szynie od akumulatora i tam kabel od dziennych podłączyć?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po miesiącu bezowocnego czekania na pomoc w kwestii kabelka do świateł dziennych sprawa się rozwiązała poprzez aktywację św. drogowych na DRL. Operację szybko i sprawnie przeprowadził kolega z olsztyńskiego forum.