Skocz do zawartości

jakie tanie klocki, oprocz lukasa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musze wymienic bo mi sie zapalila kontrolka

w e34 mialem lukasa, ale piszczaly

i w serwisie mi powiedzieli ze jak sie nagrzeja i bede chcial ostro zhamowac z 200 to moge nie zahamowac i zebym lepiej tego do bmw nie zakladal

co polecacie?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Ja bym Ci polecał Ferodo.Może też być ATE. Jedne i drugie powinny kosztować jakieś niecałe 200 pln. plus czujnik.Sprawdź czy napewno przód.

W 740 są inne niż 735 więc Ci nie powiem ile dokładnie kosztują.

Kumpel też sobie chwali Mintexy,ale ja osobiście nigdy na nich nie jeździłem.

P.S. Jeżeli Ferodo to Premium ale broń boże Targety choć nie wiem czy do takiej fury takie produkuja.Premium są w czerwonym opakowaniu a Targety w zielonym.

Opublikowano

Panowie nie róbcie popeliny > oszczędzać na klockach hamulocowych to grzech.

W serwisie bmw kupicie klocki za około 390 zł. TEXTARY.

Opublikowano
musze wymienic bo mi sie zapalila kontrolka

w e34 mialem lukasa, ale piszczaly

i w serwisie mi powiedzieli ze jak sie nagrzeja i bede chcial ostro zhamowac z 200 to moge nie zahamowac i zebym lepiej tego do bmw nie zakladal

co polecacie?

Ja polecam firmy JURID .Mam tej firmy klocki i tarcze zrobilem juz 30tys i jestem zadowolny. :D

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano
Panowie nie róbcie popeliny > oszczędzać na klockach hamulocowych to grzech.

W serwisie bmw kupicie klocki za około 390 zł. TEXTARY.

Nie rozummiem twojego podejścia do sprawy.Po co mam płacić 390 zl. za klocki które hamują kiepsko.Zapłaciłem za Ferodo coś kolo 180 pln i hamują lepiej niż oryginale które miałem jak kupiłem auto.Zmieniłem nie dlatego że było już ich mało,wręcz przeciwnie są prawie całe,tylko dlatego że strasznie się sypały.Po wyjechaniu z myjki dwa hamowania i felga czarna.Na to też trzeba zwrócić uwagę jak klocki sypią syf na fele.No i rachunek jest prosty.To że BMW to nie oznacza że trzeba odrazu przepłacać.

Po za tym wszystkim to i tak wogóle hamulec moim zdaniem jest troche za słaby do tej masy.Niedługo będe zmieniał zaciski na większe i wtedy zobaczymy czy coś się polepszy.Moge tylko dla zainteresowanych powiedzieć że sam klocek ma okładzine dłuższą o 50 mm a to dużo.No i sama tarcza jest ciutke większa i grubsza.

Opublikowano
Zapłaciłem za Ferodo coś kolo 180 pln i hamują lepiej niż oryginale które miałem jak kupiłem auto

Ja akurat mam fatalne wrażenia z kolcków Ferodo niczym jak opisałeś oryginalne klocki to ten opis mógł bym podłożyć pod tą firmę.

Teraz stosuje ATE i same plusy.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Zapłaciłem za Ferodo coś kolo 180 pln i hamują lepiej niż oryginale które miałem jak kupiłem auto

Ja akurat mam fatalne wrażenia z kolcków Ferodo niczym jak opisałeś oryginalne klocki to ten opis mógł bym podłożyć pod tą firmę.

Teraz stosuje ATE i same plusy.

Miałem ATE w E-34 i jakoś nie zabardzo mi podchodziły.Nie mówie że są złe bo moim zdaniem są na podobnym poziomie co Ferodo.ATE piszczały.Fakt że może sypały troche mniej ale wkurzał mnie pisk przy hamowaniu niczym z pociągu Warszawa-Małkinia.Może akurat tak trafiłem.Nie wykluczone że teraz założe ATE dla porównania.

Ktoś też napisał że pasują mu Juridy.Mi akurat się bardzo źle kojarzy ta firma.Textary też nie są złe i napewno można je też kupić coś w okolicy 200 a nie trzeba biec do ASO i płacić 400.

Opublikowano
Polecam EBC GREEN STUFF klocki, które nie pylą nie piszczą i zatrzymują bryczkę. Wydłużają żywotność tarcz i samych kloocków. Przy stosowaniu wymienionego produktu zalecam zalanie płyn DOT 5.1 albo DOT 4 o podwyższonej tem. wrzenia. Opis klocków na www.ebcbrakes.pl cena około 300 pln. Sam je używam . Rewelacyjny produkt. Pozdrawiam!!!!!!!
Opublikowano
Polecam EBC GREEN STUFF klocki, które nie pylą nie piszczą i zatrzymują bryczkę. Wydłużają żywotność tarcz i samych kloocków. Przy stosowaniu wymienionego produktu zalecam zalanie płyn DOT 5.1 albo DOT 4 o podwyższonej tem. wrzenia. Opis klocków na www.ebcbrakes.pl cena około 300 pln. Sam je używam . Rewelacyjny produkt. Pozdrawiam!!!!!!!

Coś mi się zdaje że Ty Kwiatek masz w tym jakiś interes :twisted:

A tu chodzi o bezstronność

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam.

Jesli idzie o klocki Ferodo to polecam www.hamulce.net (takze tarcze Brembo i plyny Ferodo, Motul) i pana Wójcika.

Przyzwoite ceny, mozliwosc wysylki oczywiscie.

Mily czlowiek do dogadania.

Pozdrawiam