Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauwazylem ze mi sie powoli zaczyna podsufitka odklejać na środku (mniej więcej w miesjcu gdize znajdowałby sie szyberdach)

Można coś z tym zrobić? Jakos poprawić? Bez inwazyjnych ingerencji :)

Opublikowano

Najlepiej to kupić nowy materiał i okleić na nowo, koszt nie będzie wysoki.

Możesz próbować podkleić np. klej bonaterm

Opublikowano
Ja użyłbym kleju do szyb.. naprawdę sklei wszystko! ;-)
BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano
Ktoś gdzieś mi kiedyś doradził żeby kleić to butaprenem, oczywiście po wyjęciu z auta. Rozsmarować i odczekać aż klej troszkę zgęstnieje i wtedy kleić, nie wiem jak z podsufitką ale oklejałem tym sposobem kolumny estradowe i efekt jest zadowalający. Tylko wiadomo butapren trochę się potem musi wietrzyć żeby nie jeździć "na bani" po tym klejeniu :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Radziłbym ostrożnie dobierać kleje. Niewłaściwy może przejść na wylot i zostanie paskudny kleks. Klej do tkanin jaki używa się w krawcowo-podobnych zawodach powinien być OK bo nie ma przeciążeń na materiał.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam ten sam problem tylko, że w znacznie większym stopniu, nie dość, że materiał nie trzyma się podsufitki to jeszcze nie trzyma się szyberdachu, nie wiem czy mogłoby być to spowodowany zapchanymi odpływami z szyberdachu ? Polecam przykleić i pomalować sprayem strukturalnym na czarno :)
Opublikowano
Kryzys jest. trzeba ciąć koszta :) co do podsufitki koszta razem z boczkami nie powinny przekroczyć 200 zł