Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie...szukałem dużo i nic nie znalazłem,a chodzi o to ...

iż podczas jazdy odzywa się sygnał ostrzegający o jakimś problemie-z tym ze żadna z kontrolek się w tym czasie nie zapala...Jest to dość głośny jednokrotny (sekunda) sygnał...powtarza on się on co jakiś czas,a czasem znowu wcale (pojawił się też przy odpalaniu w pozycji zapłonu.

Druga zaś sprawa,...też z sygnałem dźwiękowym-pojawiają się trzykrotne krótkie dźwięki ostrzegawcze również bez zapalenia się jakiejkolwiek z kontrolek...Proszę o Pomoc...może Ktoś wie o co tu chodzi...

p/s. Przepraszam za taki opis w/w sytuacji,ale nie mam jak odtworzyć owych dźwięków :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może termometr pokazuje temp poniżej 3 stopni.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Gong oznacza jakies zdarzenie i nie koniecznie musi to objawiac sie dyskoteka w postaci kontrolek, np za niski poziom płynu do spryskiwaczy

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak masz pełne OBC IV to taki piknięcie oznacza że przekroczyłeś ustawioną prędkość na OBC.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
trzykrotne piknięcie oznacza nadejście pełnej godziny np: 10-11 :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak rano będziesz wsiadał do auta(temp poniżej 3 stopni) i po przekręceniu kluczyka usłyszysz gong to zerknij na wyświetlacz zegarka zamiast godziny wyświetli temp zewnętrzną.To takie ostrzeżenie że może być ślisko.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
trzykrotne piknięcie oznacza nadejście pełnej godziny np: 10-11 :)

hmmm,...nie neguję Twojej podpowiedzi,ale dyby miało tak być to pełne godziny nadchodziłby co kilka minut niejednokrotnie. To jest dość mocny dźwięk i nie pochodzi on (tak sądzę) z owego zegara-pogodowego :)

Opublikowano
Jak rano będziesz wsiadał do auta(temp poniżej 3 stopni) i po przekręceniu kluczyka usłyszysz gong to zerknij na wyświetlacz zegarka zamiast godziny wyświetli temp zewnętrzną.To takie ostrzeżenie że może być ślisko.

o i to by było prawdopodobne :)... zobaczę teraz jak już nie ma temp.minusowej czy będzie gągiem straszyć :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

gong masz zaraz koło pedałów :)

3 krótkie piknięcia zawsze masz przed pełną godziną, jak i jak temp spadnie do 3 stopni :)

Opublikowano
gong masz zaraz koło pedałów :)

3 krótkie piknięcia zawsze masz przed pełną godziną, jak i jak temp spadnie do 3 stopni :)

Dzięki Wszystkim za rozwiązanie mojego "problemu",...nie dawało mi to spokoju,...a tu okazuje się iż po prostu autko daje znać gdy zimno i odmierza czas :P

Dzieki raz jeszcze...

p/s

z niecierpliwością czekać teraz będę na powrót Betki od mechanika(dźwigienka zaworów mi pękła :( ) by potwierdzić owe w/w stwierdzenia...