Skocz do zawartości

E36 320 Szarpie podczas spokojnej jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie.Jadę sobie spokojnie na 3-cim biegu , około 2 tyś obrotów i czuję jak autem delikatnie szarpie. Nie jest to przerywanie ale bardziej bujanie przód-tył. Na rozgrzanym silniku.

Sprzęgło mi się kończy to wiem - ale czy to ma coś wspólnego?

Zaznaczam że jestem po diagnostyce i jedyny błąd co mam to grzałka lambdy.

Jakieś propozycje?

dzięki z góry.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
I to właśnie może być lambdę, pamiętam u siebie takie szarpania nawet przy spokojnej jeździe, wszystko się skończyło po wymianie sondy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam ten sam problem poszarpywanie podczas delikatnej jazdy jakby go dławiło. Na postoju na biegu jałowym też szarpie jak dam np2000 obr i lekko zejdę niżej na 1800 to szarpie dławi go. BMW E34 525i benz+lpg świece i cewki podmieniałem od sprawnej i dalej to samo. Może ktoś doradzi?
polskak203
Opublikowano
Masz przecież odpowiedź wyżej. Jeszcze niech się może auto tematu wypowie czy coś z tym zrobił. U mnie wymiana lambdy zrobiła robotę jak i na LPG tak i na benzynie.
Opublikowano
sonda lambda wymieniona nowa oryginalna bosch. świece nowe cewki podmieniałem od sprawnej i dalej to samo
polskak203
Opublikowano
Tak ale ten przypadek usterki może występować w różnych samochodach.
polskak203