Skocz do zawartości

Zmiana silnika czy co ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Oprócz buńki mam taką książeczke i nie wiem za bardzo ocb.

Czy silnik był zmieniany czy remontowany lub jeszcze co innego.

Odpowiedzi nt. tej opcji nie dostałem w "Galerie & Styling" :( więc zamieszczam tutaj moje pytanie.

Jestem świeżakiem w temacie BMW i liczę na wyrozumiałość forumowiczów.

Pragnę podkreślić, że silnik brzmi całkowicie inaczej niż reszta mi znanych beemek e-34 (na moje i znajomych, nie całkiem fachowe ucho, wręcz ryczy jak nowa R6) i zastanawiam się czy samochód sprzedać czy inwestować kasiorkę np. w amorki i gaz itp.

Przywiązałem się z lekka do tego samochodu :D ale nie nie chcę tyrać tylko na naprawy i paliwko :evil:

Zrobiłem kilka prób i oględzin jakie są opisane w temacie "Jak kupować BMW podaję kilka porad !!!" i nic co by świadczyło na nie korzyśc buńki nie znalazłem, poza spalaniem paliwa 17 w mieście to standart i kilku poprawek blacharsko-lakierniczych :D być może jest to spowodowane moim brakiem doświadczenia (powoli uczę się korzystać z ekonomizera po tym jak 3 krotnie w ciągu doby odwiedzam CPN ) :lol:

Śmieszne do czasu jak sie spojrzy na stan konta :shock:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img157.imageshack.us/img157/1904/imgp45495hs.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img157.imageshack.us/img157/3092/imgp45506jb.jpg

Stan na dzisiaj to jakieś 52 tys z hakiem i ten ekonomizer na biegu jałowym poza skalą to normalka :?:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img250.imageshack.us/img250/4599/imgp43012dd.jpg

Opublikowano
jezeli chodzi o ekonomizer to normalne , na wolnych czy to jak stoi czy po wrzuceniu na looz leci do konca , po wylaczeniu wraca do zera , chociaz poza skalą czesto sie chowa :mrgreen: tez jak pierwszy raz jechalem to myslalem ze to nie mozliwe , a sie okazalo ze wystarczy troche wcisnac i juz nie ma wskazowki :jawdrop: , a co do reszty to nic madrego nie wymysle , poza tym o tej godzinie myslenie mi sie juz wylacza takze ide spac :) , a tak na koniec to poprzedni wlasciciel nic Ci nie mowil o tym silniku :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Masz samochód z 90 roku i przebieg ok. 50tyś??? To trochę śmieszne i trochę ciekawe ;) 3500 km rocznie.

A może to jest 1 051 979 :mrgreen:

Opublikowano

To, że przebieg jest nierealny w tym roczniku to wiem, ponad 200tys. to na miękko powinien mieć nabite jak nie wiecej.

Chodzi mi o to, że 20.04.2000r coś było robione z silnikiem, fotki są wyżej i nie mam pojęcia czy jakis remoncik, wymiana silnika a może jakas ściema.

Na przeglądzie wyszło, że amorki są w 33% sprawne (przy oponach 240 jazda po koleinach to męczarnia) a tak poza tym nie było do czego się przyczepić jeśli chodzi o stan tech.

Opublikowano
Hmm wprawdzie nie znam niemieckiego ale wyglada na to że silnik był wymieniony na nowy a nie naprawiany i prawdopodobnie przebieg został wyzerowany......i od wymiany silnika leci sobie od początku..... czyli ok 10tys rocznie..... taki przebieg jest już bardziej realny niż 3,5 tys rocznie :wink:
Opublikowano

Mi sie tez wydaje ze silnik zostal wymieniony na nowy - dosc czesto praktykowane u naszych sasiadow.

No i z ekonomizerem to latwo wytlumaczyc:

wskazuje on spalanie na 100km czyli jezeli stoisz w miejscu to zanim przejedziesz (jakims cudem) 100km to spalisz nieskonczona ilosc paliwa :)

wiec strzalka wyskakuje daleko poza licznik :)

Opublikowano

Dzieki za pomoc :)

Fajnie, bo silnik to żyleta i naprawdę ładnie gra na wysokich obrotach jak i niskich, ciężko mi było tylko stwierdzic czy to był remont czy wymiana. Teraz z lekka jastem przekonany, że to wymiana :D

Pozdr.