Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zakupione auto bmw e39 520d kombi po lifcie wraz z webasto chciałbym zapytać się do czego to służy gdyż nie posiadam żadnego pilota a szum wiatraka pod prawym nadkolem włącza się prz każdym otwarciu oraz zamknięciu samochu bez względu na temperature pod progem jest tez tłumi ale nie leci żaden dym co to za użądzenie ? :?: :shock:

Pozdrawiam adadus

Przepraszam za błędy w szczególności Admina

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Było wiele razy opisane :search:

Pewnie masz najprostsze webasto, służące tylko do dogrzewania silnika.

Sterowanie z radia było w opcji, a pilot to już rarytas :norty:

Opublikowano

mam tu jeszcze tabliczke http://img852.imageshack.us/img852/3572/dsc00375e.jpg

aha a jak nim sterować dokłednie w radiu bo mam tylko żeby zegarek przestawić a uruchamia się prz otworzeniu dzwi włączeniu światła chodziu przez kilka sekund i wyłącza się ale po co ten tłumik ? ;/ tam skoro brzęczy jak elektryczne i co ono podgrzewa

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
nie ale mam teraz nowy bo tamten padł ;/

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
Mi to wyglada na uszkodzony sterownik swiadczy o tym uruchamiajacy sie wentylator pieca po otwarciu drzwi. Webasto powinno odpalac sie (wersja Z) podczas odpalenia samochodu jesli temp spadnie ponizej 6,5stopniaC oraz jesli zostana spelnione warunki takie jak zasilanie i paliwo na odpowiednim poziomie.
Opublikowano
tak właśnie nie jest to żadny glos silnika spalinowego tylko wentylator ktury wlancza sie kiedy otwiera sie dzwi

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
a można ten wiatrak wyłączyć ? albo jakoś te webasto sprawdzic czy to sterownik ?

Pozdrawiam adadus

Opublikowano

Wyłączyć można przez wyciągnięcie bezpiecznika od webasto (chyba w bagażniku).

Sprawdzić można Inpą albo Disem ale objaw ten wskazuje 99% na uszkodzenie sterownika jesli jest analogowy to na allegro gdzieś widziałem ze za 100zł naprawiają. Spróbować można też osuszenia(wilgoć która się tam dostaje) go lub wygrzania (zimne luty) powinno pomóc na jakiś czas.

Opublikowano
Podepnę się pod temat. Też mam 520d z tym, że webasto rusza po włożeniu i przekręceniu kluczyka (przynajmniej jak do tej pory bo kupiłem go tej zimy i narazie nie miałem zbyt dużych temperatur na +). Słyszałem, że da się uruchomić webasto i nastawić je na 2 czasy uruchamiania. Pytanie jak to mam zrobić? W instrukcji było napisane ale przynajmniej na obrazku było radyjko z mid ale z przyciskiem BC (u mnie go nie ma). Aktywne / zaprogramowane webasto sygnalizuje podobno migająca dioda na radiu (ją z kolei posiadam). No i właśnie jak zaprogramować te 2 pory dnia? Było też coś wspomniane, że da się to jakoś zrobić działając przyciskiem BC na manetce kierunków ale nic szczegółowego nie napisali. A jeśli już uda mi się to ustawić to jak sprawdzić, że to rzeczywiście grzeje silnik (gdzie dotknąć etc...), bo puki co to na pewno coś huczy ale pewności nie mam. Pozdrawiam
Opublikowano

Wszystkiego jest pełno ale nie tego co szukam. Tak jak piszę, nie wiem czy mam pełne webasto czy tylko na silnik, co nie znaczy, że przewietrzanie kabiny musi być a nie wiem jak je uruchomić...

http://i430.photobucket.com/albums/qq30/Oldfirehand/BMW/d9cfeb12.jpg

Taki mam komputer przy radiu. W instrukcji odpalanie przewietrzania jest opisane na radyjku, które ma na sobie przycisk BC (moje jak widać nie ma), w prawdzie piszą tam o naciśnięciu lewej strony przycisku czyli de facto tego zegarka ale u mnie powoduje to po prostu przejście do miejsca gdzie ustawia się datę. Niby da się to jakoś uruchomić działając przyciskiem BC przy kierownicy ale w sumie nie wiem jak, poza tym muszę zaglądnąć do tej manetki bo nie ma reakcji na naciśniecie BC a z tego co czytałem kabel lubi puszczać na lucie tam.

Opublikowano

Dokładnie mam te same radio niczym się nie różni tylko tyle ze u mnie 80% pikseli nie ma ;/

A MOŻE ZRÓBIĆ FILM JAK TO DZIAŁA ? DZWIĘK

Pozdrawiam adadus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://i430.photobucket.com/albums/qq30/Oldfirehand/BMW/d9cfeb12.jpg

Jakbym miał u siebie ten kolor tapicerki i taką deskę+navi to z radości olał bym webasto :mrgreen:

Normalnie taka kolorystyka wnętrza śni mi się po nocach,ale jak idę do garażu to niestety ale jest ta co zawsze :cry2: .

Czy to indywidual.Sorry że nie na temat.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Skoro aż tak się podoba to na pobudzenie apetytu zarzucę Ci nowymi fotkami :8)

http://i430.photobucket.com/albums/qq30/Oldfirehand/BMW/9cf459c4.jpg

http://i430.photobucket.com/albums/qq30/Oldfirehand/BMW/e8179aec.jpg

http://i430.photobucket.com/albums/qq30/Oldfirehand/BMW/b00ab0bc.jpg

Do tapicerki nic nie mam, kolorek super sprawa, tylko wiadomo brudzący... Najładniej wygląda wieczorem jak otwiera się go na parkingu i podświetla całe wnętrze.. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale złośliwy jesteś :mrgreen: .

Po tych zdjęciach to nie będę spał z tydzień chyba(i te beżowe pasy :norty: ).

Bardzo mało jest aut z taką tapicerką.Jeszcze do tego pasowała by kierownica taka, ale ze wstawkami z drewna,jeden z kolegów ma taką(zdjęcia w galerii)jest Boska.

Widziałem jeszcze jeden twój temat i nie używaj czerwonego bo moderator cię op.....li.Wrzuc zdjęcia auta do galerii,bo widzę ze reszta auta może byc równie ciekawa jak wnętrze :cool2: .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Z tym zakładaniem tematów i pisaniem na czerwono to pomyliłeś mnie z kolegą adadusem raczej... Bo swoją drogą to ja się tylko podpiąłem pod temat o webasto, założony przez niego żeby nie powielać problemów, a że wyszły z tego zdjęcia wnętrza buni to inna sprawa :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A no fakt niedopatrzyłem :duh: tak na szybko

Ale wnętrze :clap:

Wrzuc zdjęcja na galerię to popiszemy ,bo trochę poprzeszkadzaliśmy tutaj.

ec2Wze6.jpg