Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem poniewaz mam zamiar kupic sobie Samochod mysle nad BMW e36 z silnikiem 2.0 lub Mitshubishi galant . Nie wiem zabardzo nic takiego powaznego o Samochodzie BMW e36 wiec chcialem abyscie mi pomogli troche poznac ten samochod to znaczy interesuja mnie wady jak i zalety tego wozka. Co sie czescie psuje i takie tam ... Jakie spalanie jest takiego autka z silnikiem 2.0, Chcialbym sie poprostu dowiedziec o nim jak najwiecej aby mi to pomoglo w zakupie samochodu.

Z gory dzienkuje za pomoc Lojanym gosciom :)

Opublikowano
Witam, mam problem poniewaz mam zamiar kupic sobie Samochod mysle nad BMW e36 z silnikiem 2.0 lub Mitshubishi galant . Nie wiem zabardzo nic takiego powaznego o Samochodzie BMW e36 wiec chcialem abyscie mi pomogli troche poznac ten samochod to znaczy interesuja mnie wady jak i zalety tego wozka. Co sie czescie psuje i takie tam ... Jakie spalanie jest takiego autka z silnikiem 2.0, Chcialbym sie poprostu dowiedziec o nim jak najwiecej aby mi to pomoglo w zakupie samochodu.

Z gory dzienkuje za pomoc Lojanym gosciom :)

Witam popraw tytuł viewtopic.php?f=68&t=120678 to raz.Dwa jeżeli chodzi o naprawę,jakie spalanie i wady to wszystko jest na forum :cool2: Jesteś nowy ok.Mamy opcję szukaj a wszystkiego się dowiesz :8)

Opublikowano
Bmw są smokami nie ma co ukrywac. Moje 1.8i potrafi zjeść 14L w miescie to 2.0 mysle ,ze duzo wiecej. Ale i tak ktoś zaraz podważy moje zdanie,iż 2.0 nie jest paliwozernym silnikiem....
Opublikowano
nie ma co przesadzać z tym spalaniem ja jeżdżę 2.0 i nie narzekam zależy od stylu jazdy ale 14 litrów w 1.8 to troszkę dużo chyba że w dużym mieście i w korkach
Opublikowano
kolego jeżeli masz coś konkretnego na oku to wrzuć jakieś fotki jeżeli chodzi o silnik to przy zakupie trzeba zwrócić uwage na to czy silnik się nie przegrzewa i czy równo pracuje, trzeba go troszkę przycisnąć i zobaczyć czy szybko wchodzi na obroty.
Opublikowano

320i 2.0l- spalanie miasto 12 litrów.

Dla porównania ten sam odcinek drogi codziennie 40 km w dużym mieście.

318is 1.9l - spalanie miasto 10 litrów.

Wiem ,że są silniki ,które potrafią spalać ogromne ilości,ale przy silniku sprawnym technicznie i "średnim" stylu jazdy ja mam takie wyniki.

2.0 to dobry wybór.

Opublikowano

a mam jeszcze jedno pytanie ;

czy pasowaly by drzwi od cupe do sedana ?? bo z tego co wiem w cupe maja drzwi bez ramek i wstawienie go do sedana ktorego nie ma takiego bajeru ;d nadal by mu sportowy wyglad. a bardziej interesowal by mnie sedan 5 drzwiowy niz cupe 3 drzwiowe...

Opublikowano
Ja tego niewiem na 100% ale nie sądzę że są takie same.Patrze koledzy się rozpisali na temat 6 kominów bmw 2.0.Piękny silnik i wogóle ale,właśnie,zawsze jest ale,1.8is jest według mnie lepszym silnikiem.Mniej pali a niczym praktycznie nie odstaje od 2.0.Też trzeba wziąć pod uwagę eksploatację,tzn. co 6 kominów to nie 4.Policzmy ilość zaworów i podzespołów głowicy,świece,uszczelniacze,dużo b y wymieniać.Wtedy nasze 2.0 wypada o 1/4 droższe w utzrymaniu pod względem technicznym.Warto tyle przepłacać za te 10 koni różnicy??Według mnie nie,czemu??Bo jak 6 kominów to przynajmniej 2.5.Niech każdy myśli co chce ale ja tak myśle
Opublikowano
a mam jeszcze jedno pytanie ;

czy pasowaly by drzwi od cupe do sedana ?? bo z tego co wiem w cupe maja drzwi bez ramek i wstawienie go do sedana ktorego nie ma takiego bajeru ;d nadal by mu sportowy wyglad. a bardziej interesowal by mnie sedan 5 drzwiowy niz cupe 3 drzwiowe...

hahahaha :norty: :mrgreen:

Niech ten temat w końcu zostanie zamknięty bo żal dupe ściska

Opublikowano
Ja tego niewiem na 100% ale nie sądzę że są takie same.Patrze koledzy się rozpisali na temat 6 kominów bmw 2.0.Piękny silnik i wogóle ale,właśnie,zawsze jest ale,1.8is jest według mnie lepszym silnikiem.Mniej pali a niczym praktycznie nie odstaje od 2.0.Też trzeba wziąć pod uwagę eksploatację,tzn. co 6 kominów to nie 4.Policzmy ilość zaworów i podzespołów głowicy,świece,uszczelniacze,dużo b y wymieniać.Wtedy nasze 2.0 wypada o 1/4 droższe w utzrymaniu pod względem technicznym.Warto tyle przepłacać za te 10 koni różnicy??Według mnie nie,czemu??Bo jak 6 kominów to przynajmniej 2.5.Niech każdy myśli co chce ale ja tak myśle

a twoja ile pali z motorem 1.9 ??

Opublikowano
... Moje 1.8i potrafi zjeść 14L w miescie to 2.0 mysle ,ze duzo wiecej. Ale i tak ktoś zaraz podważy moje zdanie,iż 2.0 nie jest paliwozernym silnikiem....

Nic bardziej mylnego. Naprawdę musiał bym się napracować żeby tyle zachlało.

Ja spalanie w mojej oceniam , bez przeciągania i szaleństw :

miasto - 9-10

trasa około 8.5 litra.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
ale,1.8is jest według mnie lepszym silnikiem.Mniej pali a niczym praktycznie nie odstaje od 2.0.

kolego co tym opowiadasz ze 1.8 nie odstaje od 2.0?prosze cie 1.8 is nie ma szans z 2.0 przynajmniej ja jeszcze nigdy nie spotkalem takiego is-a.z is musisz dusic te konie z tym 4 cylindrow co przy tym idzie masz wieksze spalanie. co do zakupu bmw e36 to ja bym ci polecal kupic 6 garow wiadomo najlepiej 2.5 lub 2.8 no chyba ze uwazasz ze sa to za duze juz silniki dla ciebie to postaw na 2.0. co do spalania 2.0 to mi przy w miare delikatnej jezdzie po miescie spali 12 trasa nawet da sie zejsc do 7,5. co do czesci to jezeli bedziesz kupowal firmowe dobre czesci a nie jakies zamienniki chinskie to na dlugo ci wystarcza i bedziesz sie cieszyc przyjemnoscia z jazdy ktora daje wlasnie BMW. pozdrawiam

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano
... Moje 1.8i potrafi zjeść 14L w miescie to 2.0 mysle ,ze duzo wiecej. Ale i tak ktoś zaraz podważy moje zdanie,iż 2.0 nie jest paliwozernym silnikiem....

Nic bardziej mylnego. Naprawdę musiał bym się napracować żeby tyle zachlało.

Ja spalanie w mojej oceniam , bez przeciągania i szaleństw :

miasto - 9-10

trasa około 8.5 litra.

Przy 90kmh na 5 biegu komputer pokazuje coś koło 7 , ale wiadomo że mało kto tak jeździ :wink:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

no to nie jest tak zle, no i przedewszystkim mozna by troche poszalec juz z takim motorem....

Kusi mnie nad kupnem wlasnie e36 2.0 lub z tym 1.9 tak jak mowisz.... Albo druga opcja zakupu samochodu to mitsubishi galant z motorem 2.0 2.5 ktore bardzo ma niskie spalanie. ale tu jest problem ze one maja naped na przod wiec nie poszalejemy tak jak bmw .!!! ;]

Opublikowano
Moja stara e30 1.8 is ze szperą połykała takie sztuki jak e36 2.0,jezdziłem wieloma e36 2.0 i nie kupiłbym takiej,a to tylko dlatego że jak 6 garów to minimum 2.5,zresztą już to pisałem.To jest moje zdanie,piszcie co chcecie
Opublikowano

Książkowo 320 i po 96 roku spalanie

miasto-12,9l ( mi paliła ok 12l )

trasa - 6,7l

mieszany-9l

0-100km-9,9s

318is 1,9 po 96 roku.

miasto- 11,2( mi palił ok 10 l )

trasa- 6,1

mieszany-8l

0-100km-10,2

Miałem obydwa silniki,osiągi identyczne,kultura pracy oczywiście na R6.

320i bezawaryjny z is-em juz tak nie jest dobrze.

Spalanie jak powyżej.

Opublikowano
2 litry pali w miescie minimum 12 w trasie 7-8 lepiej juz kupic 2.5 ale nie is bo pala niewiele mniej a 4 gary to juz nie ten dzwiek co 6
Opublikowano
Nie wiem jak wy osiągacie tymi 2,0 te 12 l w mieście :D Tak na serio to mój rekord to 17l/100, a średnie spalenie na miasto oscyluje w granicach 13-14 litrow. Trasa 7-8 litrów. Autko godne polecenia, moim zdaniem ciekawsze opcja od Galanta.Pzdr