Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy co myslicie o tym sam osobiscie sie chyba skusze i pomajstruje z kompem. czy ktos z was juz probowal cos takiego. przyznam ze to fajna sprawa. czekam na opinie i sugestie.

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

to zamykanie lusterek z pilota to przydatna funkcja......

zawsze zapominam o tym wysiadam z auta obejrzę się jeżeli jest ciasno kolo mnie... to wracam do auta i zamykam lustra...

a tak ciach i po sprawie.

a ringi pewnie są połączone w jakiś sposób z oświetleniem kabiny wraz ze przygaszaniem.

.. teraz pytanie... czy można to zakodować? czy trzeba dorobić elektronikę ????

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
z tego co sie domyslam jest to polaczne z funkcja fallow my home.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Nie jestem zwolennikiem jakiś ledów i ogólnie robienia choinki z e39 ale przyznam że ten motyw z ringami bardzo mi się spodobał i jestem ciekaw jak to jest rozwiązane.
Opublikowano
Nie jestem zwolennikiem jakiś ledów i ogólnie robienia choinki z e39 ale przyznam że ten motyw z ringami bardzo mi się spodobał i jestem ciekaw jak to jest rozwiązane.

ja wlasnie jestem tego samego zdania ale jesli mozna to aktywowac przez kompa to czego nie. co do lusterek to chyba trzeba jakis modul ale nie jestem pwien.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
czy ktos z was juz probowal cos takiego. przyznam ze to fajna sprawa. czekam na opinie i sugestie.!

No wiec, sam splodzilem prosty , prymitywny wrecz uklad by lusterka sie skladaly przy ryglowaniu centralnego zamka , a rozkladaly plus zapalaly lagodnie ringi przy odryglowaniu.

Uklad dziala ale na narazie nie wiem jak z trwaloscia :D

oto dowod ze dziala choc malo widac :D moze pozniej bardziej wyraznie nagram dla niedowiarkow

Opublikowano
wooow, :cool2: a jak z montażem, gdzie się trzeba wpiąć z takim układem????
najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
wooow, :cool2: a jak z montażem, gdzie się trzeba wpiąć z takim układem????

Ja zrobilem to na dwa etapy: najpierw same lusterka (gdyz zdarza sie parkuje na waskich ulicach i choc troche chcialbym chronic najbardziej wystajace elementy ) i tu wystarczy prawie cala robote zrobic po wyciagnieciu w drzwiach panelu od sterowania szybami/lusterkami. Prawie, gdyz niestesty rowniez musialem z wnetrza auta pociagnac kabelek dajacy +12V po wlaczeniu zaplonu ( nie znalazlem +12v po zaplonie na zadnej wiazce w drzwiach, moze jest ale nie znalazem) Inaczej cewka przekaznika caly czas ma szczatkowe napiecie od zamaka centralnego ( ok +3V) i caly czas tyka co wkurza a w rezulatacie konczy sie jej zgonem, dolozenie drugiego przekaznika odcinajacego sygnal z zamka centralenego sprawe rozwiazalo.

A co do ringow to najwygodniej sie wpiac na wyjscie do swiatel pozycyjnych z modulu LCM a sygnal wziasc z lampki oswietlenia wnetrza aby mial byc ten efekt powolnego zapalania i gasniecia.

Opublikowano
A co do ringow to najwygodniej sie wpiac na wyjscie do swiatel pozycyjnych z modulu LCM a sygnal wziasc z lampki oswietlenia wnetrza aby mial byc ten efekt powolnego zapalania i gasniecia.

Sprytnie :cool2: