Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Propozycja jest taka jak w temacie.

Mozna by zorganizowac jakis wspolny zlocik, bylo by fajnie.

Na dodatek moge powiedziec tylko tyle ze w ostatnim czasie czesto bywam na zlotach i spotach i jest zajeb..... ludzie sa rowni a same samochody (japonskie wiertarki :twisted2: ) sa calkiem calkiem.

Z rozmowy z PREZESEM kubu MAZDY wiem ze oni sa otwarci na cos takiego. Wiec wszystko zalezy od was :D .

Tak wiec czekam na odpowiedzi

Opublikowano
tak, tylko co mają ze sobą wspólnego BMW i mazda?

Zgadzam sie z przedmówcą :cool2:

Jeszcze zeby to MB Klub :wink: , ale z z japoncami się bratać :mrgreen:

Co prawda byla już taka fuzja w historii - nazywała sie OSI.

To brakuje nam jeszcze tylko Lancii lub AR i bedzie git. :cool2:

Skośnookim skrytożercom mówimy stanowcze :nienie:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

No wiecie ja tylko rzucilem temat. Ale skoro mowice ze nie to nie SPOKO.

Tak na marginesie nikt tu nie mowi o brataniu sie ale o spedzeniu czasu w milej atmosferze.

Tak mi sie wydaje ze poszczegolne kluby moga raz na jakis czas spotkac

i ze tak powiem zyc w zgodzie.

I wcale nie chodzi o to czy maja cos wspolnego czy nie!!!!

Opublikowano

mi tam nic do tego bo do Klubu BMW nie należe ale pozwole sobie obiektywnie napisać, że przed kupnem samochodu brałem pod uwage BMW i Mazde Xedos. Biegałem po obydwu forach żeby zasięgnąć informacji i w obu miejscach spotkałem naprawde ciekawych ludzi chętnych do pomocy i z ogromną wiedzą. Dlatego uważam że takie spotkanie to ciekawy pomysł, okazja do porównania samochodów, zabrania doświadczeń i dobrej zabawy świądcząca o wysokiej kulutrze i otwartości członków obu klubów. Jednak jak pisałem wyżej mi tam nic do tego.

Pozdr! T.

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
Powiem tak byłem kiedyś na zlocie Mazdy MX 6 z kumplem i było ok. ludzie równi i tak jak my kochają swoje samochody.Tylko,że mają strasznie złe zsdanie o kierowcach BMW mają nas za.... no wiecie kogo.Pozdro.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
No wszystko pięknie, tylko chodzi o spotkanie klubów samochodowych. Teraz powiedzcie mi, jakie wspólne tematy będą mieć ludzie jeżdżący japońcami i BMW? Poza tym porównanie Mazdy i BMW... MB i BMW, Mazdy z Hondą, to rozumiem...
Opublikowano
No wszystko pięknie, tylko chodzi o spotkanie klubów samochodowych. Teraz powiedzcie mi, jakie wspólne tematy będą mieć ludzie jeżdżący japońcami i BMW? Poza tym porównanie Mazdy i BMW... MB i BMW, Mazdy z Hondą, to rozumiem...

Marco nie załmuj mnie, chyba nie chcesz mi powiedzieć że jako facet nie interesujesz sie samochodami i nie chcez poznać jakie argumenty MERYTORYCZNE mają konkurenci.

a zresztą co mi tam do tego :hand:

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
Powiem tak byłem kiedyś na zlocie Mazdy MX 6 z kumplem i było ok. ludzie równi i tak jak my kochają swoje samochody.Tylko,że mają strasznie złe zsdanie o kierowcach BMW mają nas za.... no wiecie kogo.Pozdro.

Maja nas (chyba moge tak powiedziec bo tez smigam BMW) za ludzi bardzo agresywnych cos w stylu gangsterow :norty: albo za jakichs dresiarzy , ale przeciez mozemy im pokazac ze wcale nie jestesmy takimi jakimi nas postrzegaja.

Ale tez nie chodzi o to nawet o czym mieli bycie z nimi rozmawiac tylko o to jak was beda teraz postrzegaly inne kluby........ .

BMW-KLUB nie jest jedynym klubem i moim zdanie nie ma w tym nic zlego jesli sie spotkaja 2 zupelnie rozne kluby

Ja tylko zaproponowalem taki ZOCIK ale skoro nie macie ochoty to nie rozumiem po co sie az tak rozpisujecie, powiedzieliscie NIE na poczatku i finito temat moim zdaniem jest nieaktualny.

• Członkowie klubu
Opublikowano

BMW-KLUB nie jest jedynym klubem i moim zdanie nie ma w tym nic zlego jesli sie spotkaja 2 zupelnie rozne kluby

Ja tylko zaproponowalem taki ZOCIK ale skoro nie macie ochoty to nie rozumiem po co sie az tak rozpisujecie, powiedzieliscie NIE na poczatku i finito temat moim zdaniem jest nieaktualny.

:8)

Tylko zwróć uwagę, że nie zaproponowałeś tego BMW Klubowi, ale w jednym z wątków ogólnym na ogólnodostępnym forum sympatyków marki :)

To forum to nie BMW Klub Polska :8)

Tak więc kilka różnych osób (w tym jeden członek BMW Klubu Polska) wyraziły tu swoje prywatne opinie :)

Jeżeli więc byłaby taka chęć ze strony Klubu Mazdy, to podrzuc do nich namiary i porozmawiamy, i zobaczymy co się da z tego wykrzesać. Generalnie pomysł wspólnego zlotu z inną marką chodzi od czasu do czasu po głowe Prezesa Zarządu BMW Klubu Polska. Co prawda, jedyne takie wspólne zloty o których wiem (nie w PL) to jest BMW i Porsche - jako, że obydwie marki to Driver's Car :8) ale, skoro ludzie, jak mówisz, fajni, to dla czego nie możnaby pobawić się z Mazdą... :twisted:

Jeżeli masz ochotę to podrzuć namiary ich na priva, zobaczymy co z tego wyniknie :wink:

Pozdrawiam

PN

BMW Klub Polska

E34 525i '93

E36/8S '98

E53 4.6is '03

E36 325i '91-'92 SPRZEDAM BARDZO DROGO :)

Opublikowano

Miałem 323F i byłem w Mazda Speed. Zlot jak zlot.

Marcinkosky Tobie chodzi o zlot forumowiczów, czy tylko klubowiczów?

Ja jestem za, bo niby czemu nie? Jesteśmy chyab otwarci na nowe kontakty i spotkania, a co to że to Mazda to co gorsza jest? Miałem Mazde i nie czuje się gorszy, Focus i VW też miałem, a nie tylko BMW:)

Opublikowano

A ja kiedyś przed kupnem BMW chorowałem na Mazdę 323F.. ale sie wyleczyłem :)

323F dalej mi się podoba.

Przy kupnie odpadła jednak, bo ten silnik 1,5 jakis taki slabowity, a 2.0 v6 odstraszal mnie wizja ewentualnego serwisu.

Teraz mam co mam i nie zaluje ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Przeczytałem temat troszkę dogłębniej i zastanawiam się nad jedną rzeczą, mainaowicie mowa jest o wspólnym zlocie a wy zastanawiacie się co te marki mają ze sobą wspólnego. A co to ma do rzeczy?

Ale podopowiem wam BMW i Mazda - to firmy, produkujące samochody, powaznie. Również sa to dwie marki. Powiem wam nawe że mają po 4 koła, serio! produkowane są ze sali, mają nawet silniki z przodu, i kierownice, również są na benzyne, Obydwa fajnie przyspieszają.

Ale jakie to znaczenie , wg mnie liczy się pasja nasza i ich. Jak już pisałem, chyba nie rozmawiamy tylko o samochodach?

Marco napisał jakie wspólne tematy będziemy mieć. A czy wszyscy Twoi znajomi z pracy, szkoły, dawnych lat, sąsiedzi jeżdżą BMW???

Dziwi mnie taka niechęć do innej marki... a raczej do użytkowników innej marki. Czy My właściciele BMW widzimy tylko ludzi z BMW i samochody BMW?

Nie napisałem tego posta żeby was namówić na wspólny zlot. Była to jedynie moja refleksa,

Opublikowano

Ja jestem na TaK :cool2:

ps. Będąc w Niemczech miałem brać mazde Xedos z kremową skórką..., ale stała tam taka jedna biedna zielona....

Opublikowano

Idąc dalej proponuję spotkać się z klubem operatorów wózków widłowych, przemawiają za tym argumenty:

- wózki widłowe też mają kierownice

- mają 4 koła

- też mają silnik

- można nimi jeździć do przodu, do tyłu i w bok

:roll2: Żartówka :) Co by ktoś nie pomyślał, że JAJA sobie z niego robię :mrgreen:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Jakby był jakiś wspólny spot, ja chętnie bym się pojawił (Tylko fajnie by było jakby z klubu/forum BMW przyjechało kilka samochodów a nie 3).

To że inne kluby mają o posiadaczach BMW "dość jednoznaczną opinię", tymbardziej powinno motywować klub oraz forumowiczów do wspólnego spotkania i zmiany zdania. Jesteśmy normalni i również potrafimy się bawić na poziomie (o czym może świadczyć np nasz ostatni spot w wawie na którym byłem).

Opublikowano
Idąc dalej proponuję spotkać się z klubem operatorów wózków widłowych, przemawiają za tym argumenty:

- wózki widłowe też mają kierownice

- mają 4 koła

- też mają silnik

- można nimi jeździć do przodu, do tyłu i w bok

:mrgreen: :modlitwa: :roll2: :D :mrgreen:

Opublikowano

Chodzilo mi o zlot za rowno klubowiczow jak i forumowiczow.

Moim zdaniem ogolnie zloty sa min. po to zeby nawet ludzie ktorzy nie sa zrzeszeni w jakims klubie mogli przyjechac, zobaczyc i ewentualnie sie zapisac do klubu.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Moim zdaniem ogolnie zloty sa min. po to zeby nawet ludzie ktorzy nie sa zrzeszeni w jakims klubie mogli przyjechac, zobaczyc i ewentualnie sie zapisac do klubu.
Masz rację... :cool2: Tylko ostatnio jak zrobiliśmy zlot otwarty dla forumowiczów to przyjechała 1 (słownie: jedna) osoba z forum :duh: .

Proponuję też żebyś przeczytał co napisał PN:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=115054&highlight=#115054

i wysłał mu informacje o które prosi na priv. Pomysł zrobienia wspólnego zlotu chodzi nam po głowie od jakiegoś czasu, więc kto wie... :wink:

Choć chyba bliższe BMW byłoby spotkanie z miłośnikami MB lub Porsche...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Bastek masz na myśli spotkanie razem beemka-klubem? No tak to wstyd był lepiej do tego nie wracać... z dużej burzy mały deszcz:)

Bastkowi chodzilo o to: http://www.bmw-klub.pl/bmwklub/imprezy.html# . I nie sa to jakies smieszne pseudo-zloty na parkingu, gdzie co drugi wiesniak zarzyna swoje e30 (bez urazy) palac gume, tylko porzadny zlot, gdzie przyjezdza sie w Piatek, a wraca w Niedziele. Porzadne zakwaterowanie, wieczorami rozmowy przy ognisku z piwkiem w reku i jeden dzien w calosci spedzony na lotnisku. Niestety nastepny taki dopiero w przyszlym roku :(

I ta jedyna osoba z poza klubu bylem ja :roll2:

Opublikowano

A to co innego:) Sorki miałem na myśli Spot nie zlot pomyliło mi się:) A tak ten teges , to np. wg mnie najpierw bym pojechal na spot a dopiero potem na zlot jakbym mial jechac, wiesz nie zna się nikogo itp..

Ale skoro uwazasz ze takie cos to smieszne pseudo zloty i sie przyjezdza beznadziejnym e30 i pali gume...

co do tego palenia gum, to fajny byl temat apropos wozenia psów.

Zresztą apropos ak się pali gume itp też jest pare na tym forum:)

Zresztą co ja mówie mam tylko e30 więc jestem gorszy od tych chociaz z e36 i nawet w klubie nie jestem...