Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ta akcja to ściema... wg tego co napisali wymiana oleju+filtra+filtr powietrza+usługa w e90 to koszt rzędu 359-609PLNów (przy czym rozumiem ze 609 to gorna granica dla np 3litrowego silnika), po rozmowie tel okazalo się ze dla 320d wymiana w/w rzeczy kosztuje ponad 800zł... bez komentarza
Opublikowano
800 za samą robociznę czy może z materiałami?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja robię tak - koszt oleju (Castrol Edge Sport 0/40) ok 250 zł + oryginalny filtr ok 50 zł - razem 300 zł + pół godziny pracy = pewność co nalałem + satysfakcja z dobrze wykonanej pracy - bezcenne. Wymieniam raz na rok (ok.15-20tys.). Wiem, że normy BMW dopuszczają dłuższe użytkowanie oleju, ale uważam że 1 rok to dobry czas na wymianę.
Opublikowano
800, czy 900 cena robocizny z materiałami, wiadomo że samemu się to zrobi szybko i nie jest to trudne, ale zostaje sprawa prowadzenia książki serwisowej.. generalnie chodzi mi o to, że to co oferują na pięknie wyglądającej stronie w rzeczywistości jest 1,5-2 razy droższe. Polska...
Opublikowano
Ja robię tak - koszt oleju (Castrol Edge Sport 0/40) ok 250 zł + oryginalny filtr ok 50 zł - razem 300 zł + pół godziny pracy = pewność co nalałem + satysfakcja z dobrze wykonanej pracy - bezcenne. Wymieniam raz na rok (ok.15-20tys.). Wiem, że normy BMW dopuszczają dłuższe użytkowanie oleju, ale uważam że 1 rok to dobry czas na wymianę.

Wczoraj wymieniałem ten olej - 150zł za 5L, filtr Bosch 35zł - ja robie wymiane co 12-15tys czyli 2 razy w roku.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie uważam tej akcji za ściemę. Właśnie umówiłem się na wymianę klocków hamulcowych, wg strony wymiana przednich klocków w E60 to między 619 zł a 1135 zł.

W moim przypadku (520d) salon wymianę wycenił na dokładnie 619 zł (najniższa w widełkach), co jest wg mnie przyzwoitą ceną.