Skocz do zawartości

Czas oczekiwania na f25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jak długo czekaliście na f25 od momentu zamówienia.Ja czakam 4,5 miesiąca i cisza.Nikt nie wie gdzie jest autko.
Opublikowano

Od momentu złożenia zamówienia na produkcję w moim przypadku czas oczekwiania wyniósł poniżej 3 miesięcy.

Coś ci jednak naściemniali, gdyż dealer BMW widzi na każdym etapie zamówienia, co się dzieje z autem - czy wyprodukowane, czy płynie, czy jest już w Hamburgu. Tak samo dealer jest w stanie określić, kiedy auto będzie w Polsce. W końcu dealerzy są podpięci pod system BMW.

Chyba, że twój dealer funkcjonuje jakoś inaczej.

Opublikowano
  • Autor
wiem,że został wyprodukowany,dopłynął do Niemiec w lutym i dalej Bmw Polska nie wie gdzie jest :lol:
Opublikowano
To pewnie spadł w transporcie z TIR'a i trzeba wyklepać i polakierować na nowo. Przyglądnij się dobrze jak będziesz odbierał auto.
Opublikowano
Od momentu złożenia zamówienia na produkcję w moim przypadku czas oczekwiania wyniósł poniżej 3 miesięcy.

Coś ci jednak naściemniali, gdyż dealer BMW widzi na każdym etapie zamówienia, co się dzieje z autem - czy wyprodukowane, czy płynie, czy jest już w Hamburgu. Tak samo dealer jest w stanie określić, kiedy auto będzie w Polsce. W końcu dealerzy są podpięci pod system BMW.

Chyba, że twój dealer funkcjonuje jakoś inaczej.

U mnie tak samo, potwierdzam.

Opublikowano
  • Autor
To pewnie spadł w transporcie z TIR'a i trzeba wyklepać i polakierować na nowo. Przyglądnij się dobrze jak będziesz odbierał auto.

Rozsądna rada :twisted:

Opublikowano
  • Autor
Dowiedziałem się ,że autko jest już w Polsce i może :roll: w przyszłym tygodniu będę je mógł odebrać. Podobno wędrowało po Europie ponad miesiąc z powodu awarii systemu komputerowego[powiedziano mi ,że nie był to tylko mój problem].Cieszę się ,bo mogło płynąć przez Japonię.Mam nadzieję,że mój egzemplarz nie będzie dobrze dotarty ,a może nawet przytarty.Tłumaczenie dealera trochę mnie nie przekonuje i po odbiór chyba pojadę ze znajomym blacharzem.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Już mam - 140 dni - trochę długo
Opublikowano

No i jak? Opowiadaj, może jakieś zdjęcia wkleisz? :D

Ja byłem wczoraj w salonie i moje będzie do odbioru w drugiej połowie maja.

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze wrażenia ok. Najpierw małe minusy - dość głośny silnik 2,0d [może się przyzwyczaje,bo trochę czasu od mojego ostatniego diesla już minęło],przyspiesza nieżle ale bez szału,automat w przełączeniu na sport wg.mnie dużo lepiej nie jedzie,spalanie 50%miasto 50%trasa 1 bak-9,9 litra wynika chyba z mojej radości z jazdy :lol: ,myślę ,że póżniej realne spalanie to 8-9litrów.

Plusy: komfortowe zawieszenie dobrze tłumi dziury [felgi seria],wystarczające miejsce z tyłu,kolorek brąz i całe autko zwraca uwagę na ulicy :shock: ,+++ hak najlepsza część autka

Opublikowano
Napisz jaki masz rozmiar felg, że jesteś tak zadowolony z zawieszenia. Ja zamówiłem na 17-tkach i nie wiem, czy nie poskompiłem. Moje niestety jeszcze nie ma ustalonego terminu produkcji, pewnie sobie jeszcze poczekam :-(.
Opublikowano
Napisz jaki masz rozmiar felg, że jesteś tak zadowolony z zawieszenia. Ja zamówiłem na 17-tkach i nie wiem, czy nie poskompiłem. Moje niestety jeszcze nie ma ustalonego terminu produkcji, pewnie sobie jeszcze poczekam :-(.

A kiedy zamówiłeś ? Zastanawiam się od kilku dni nad F25 tylko te terminy...

Opublikowano
Zaliczka poszła 17 marca. W umowie mam odbiór na 15 lipca (z możliwością przedłużenia się). Na ten moment mam tylko takie info, że BMW zatwierdziło zamówienie. Wychodzi na to, że trzeba czekać min. 3 - 4 miesiące.
Opublikowano
Pierwsze wrażenia ok. Najpierw małe minusy - dość głośny silnik 2,0d [może się przyzwyczaje,bo trochę czasu od mojego ostatniego diesla już minęło],przyspiesza nieżle ale bez szału,automat w przełączeniu na sport wg.mnie dużo lepiej nie jedzie,spalanie 50%miasto 50%trasa 1 bak-9,9 litra wynika chyba z mojej radości z jazdy :lol: ,myślę ,że póżniej realne spalanie to 8-9litrów.

Plusy: komfortowe zawieszenie dobrze tłumi dziury [felgi seria],wystarczające miejsce z tyłu,kolorek brąz i całe autko zwraca uwagę na ulicy :shock: ,+++ hak najlepsza część autka

Co do silnika to dla mnie także jest głośny ale ja zawsze jeździłem benzyną. Spalanie masz na razie całkiem spore, ale być może mocno dusisz :D W kolorze brązowym wygląda bardzo ładnie, wrzuć proszę jakieś zdjęcia.

Opublikowano
Zaliczka poszła 17 marca. W umowie mam odbiór na 15 lipca (z możliwością przedłużenia się). Na ten moment mam tylko takie info, że BMW zatwierdziło zamówienie. Wychodzi na to, że trzeba czekać min. 3 - 4 miesiące.

Ja zamawiałem w końcówce stycznia i odbiór mam na 99% w maju. Na zagranicznych forach mówią o terminach już na luty więc ten lipiec nie jest zły :D

Opublikowano
  • Autor

17 seryjne -też miałem wątpliwości ale na żywo uważam ,że wygląd jest ok i dobrze tłumią nierówności, w zakrętach też nieżle trzymają [ w końcu nie jest to M Power ]

Opublikowano
  • Autor

Co do silnika to dla mnie także jest głośny ale ja zawsze jeździłem benzyną. Spalanie masz na razie całkiem spore, ale być może mocno dusisz :D W kolorze brązowym wygląda bardzo ładnie, wrzuć proszę jakieś zdjęcia.

Kilka nowych przemyśleń: dość mocno odczuwalne podmuchy wiatru[chyba choroba wszystkich suvów?],kto wymyślił miejsce na gaśnicę,niby nie przeszkadza ale? podparcie pod uda mniej się wysuwa w fotelu sportowym kierowcy niż u pasażera,radio seryjne gra słabo-w samochodach za połowę tej kasy jest dużo lepiej,światła-widziałem x3 bez xenonów i wyglądała dość biednie :oops: ,moim zdaniem mogli trochę popracować nad tylnymi światłami,brak ledów w światłach hamowania [w nowej 5 są],przeciwmgielne tył trochę jak żuku :norty: -chyba wstałem lewą nogą ,że tak marudzę.

Edytowane przez sznauca

Opublikowano
wykrec sobie gasnice spod fotela i przełóż do bagażnika
Opublikowano
Ja zamawiałem w październiku... doprecyzowałem połowa grudnia... odebrałem połowa marca... czyli 3 miesiące po wprowadzeniu do systemu ...
Opublikowano
  • Autor
wykrec sobie gasnice spod fotela i przełóż do bagażnika

Taką samą radę uzyskałem w serwisie BMW :cool2: .Wykręciłem - duża poprawa,podparcie ud otwiera się do końca.Sądze ,że mocowanie gaśnicy było wynikiem polskiej myśli technicznej :lol:

Opublikowano
Właśnie wróciłem z salonu... Po długich przemyśleniach wszystkich za i przeciw zamówione F25 xdrive 30d w mpakiecie, odbiór około 20 czerwca jutro się okaże czy produkcja końcem kwietnia lub początkiem maja :D
Opublikowano
sznauca --> nie brałeś przypadkiem swojej z Dynamic Motors Bydgoszcz? Widziałem identyczną na ich stocku : ) Choć pewnie kilka w tym kolorze już dealerzy sprzedali..
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
  • Autor
sznauca --> nie brałeś przypadkiem swojej z Dynamic Motors Bydgoszcz? Widziałem identyczną na ich stocku : ) Choć pewnie kilka w tym kolorze już dealerzy sprzedali..

To był dealer z innego miasta, ale patrząc na czas oczekiwania samochód mógł również odwiedzić Bydgoszcz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam jestem nowy na forum

pierwsze co mnie zaskakuje to czas oczekiwania na f25,w Polsce jak czytam wynosi do 4 miesięcy,a w Niemczech gdzie właśnie zamówiłem aż 6 miesięcy,odbiór mam na listopada.Może mi ktoś wytłumaczy to zjawisko,było nie było BMW to niemiecki wózek :norty:

Pozdrawiam walt

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może mi ktoś wytłumaczy to zjawisko,było nie było BMW to niemiecki wózek

A wiesz gdzie ten "niemiecki wózek" jest produkowany?

Poza tym u nas obiecuje się termin po czym następuje "nieprzewidziane opóźnienie". Niemcy sobie na coś takiego nie pozwolą.