Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączam się do grona tych którym złuszczył się nadruk/naklejka na emblemacie. Żona uznała ten fakt za :D i czym prędzej wyszukała najtańszej oferty z allegro za 15 zł :duh: .

Trzeba jej było podać kontrargument czy ona by sobie kupiła kolczyki za 15zł z allegro. :lol:

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te sie trzymią, za to te na felgach kapsle to masakra. Wprawdzie na masce mam wymieniony bo go podrapałem o drzwi podnoszone w garażu ale wygląda dobrze oprócz tej jednej rysy.
Opublikowano

ludzie no nie przesadzajacie żeby znaczek kupować za 100zł...

macałem allegrowy za 30 i w porównaniu z ori widać różnicę ale wtedy gdy położymy podróbę i ori obok siebie i będziemy je porównywać z odległości 5cm !

Opublikowano
A naklejki ori wystepują? Wystarczyłoby odtłuścić powierzchnię znaczka i nakleić.

Spiesz się i zamawiaj. Ja kupiłem już u niego dwie sztuki. Moj odpadl od myjki ciśnieniowej.

To jest oryginalna aluminiowa częśc. Wydłubujesz starą i wklejasz na silikon lub taśmę dwustronną. Masz oryginal za kilkanaście złotych.

http://allegro.pl/emblemat-bmw-oryginalne-jedyna-okazja-i1769327110.html

Opublikowano
Moj odpadl od myjki ciśnieniowej.

Czyli kolejna przypadłość e46 :mad2: Może to znak aby pozbyć się samochodu? :roll:

Jeszcze nie spotkało Cię "wypalanie się " lusterek....

Opublikowano
oj, matowanie szkła od ciągłego podgrzewania. trzeba wymienić wkład.

Dokladnie. U mnie ma wielkość paznokcia i tylko na prawym...ale widziałem już zaatakowane całe.

Żeby bylo śmieszniej to zjawisko nie występowalo w moich e30 i e36 pomimo, że byłu dużo starsze i też grzały lusterkami.

Opublikowano

Mnie już tez dopadło "rdzewienie" wkładów lusterek ;)

Ale wymieniłem na ori używki, o dziwo ze starszego rocznikowo modelu i jest git.

Wydaje mi się że bmw miało partię wadliwych wkładów bo nie wszystkim się to robi.

Może w pewnych latach mieli innego dostawcę.

Opublikowano
A naklejki ori wystepują? Wystarczyłoby odtłuścić powierzchnię znaczka i nakleić.

Spiesz się i zamawiaj. Ja kupiłem już u niego dwie sztuki. Moj odpadl od myjki ciśnieniowej.

To jest oryginalna aluminiowa częśc. Wydłubujesz starą i wklejasz na silikon lub taśmę dwustronną. Masz oryginal za kilkanaście złotych.

tia orginał na taśme i silikon :) może na ślinę lepiej albo wydrukuj na drukarce będzicie mieć taniej , macie BMW a was nie stać 100 zł na emblemat , no ale jak się jeździ na benzynie .... to już na ori części do BMW brakuje jak widać , po 1 zimie ta naklejka wam odpadnie

Opublikowano

tia orginał na taśme i silikon :) może na ślinę lepiej albo wydrukuj na drukarce będzicie mieć taniej , macie BMW a was nie stać 100 zł na emblemat , no ale jak się jeździ na benzynie .... to już na ori części do BMW brakuje jak widać , po 1 zimie ta naklejka wam odpadnie

Gdybyś wiedzial jak jest skonstruowany oryginalny znaczek i że jest sklejony na klej przypominający butapren i to za jedyne 120 PLn w serwisie, to byś takich glupot nie pisał.

To jest oryginalna częsć.

No ale jak się jest pieczarka wychowywaną w ciemnocie i karmioną g... to się nie dziwie, że się nic nie kuma.

Opublikowano
wiec sa 2 rodzaje ori znaczkow? bo przeciez fabrycznie mialy bolce i byly wciskane, a skoro teraz w serwisie kleja to znaczy ze z czasem zmienili metode?
szukam
Opublikowano
Już wyjaśniam. Oryginalny znaczek jest dwuwarstwowy. Dół z tworzywa z bolcami, a na te plastik wklejają w fabryce blaszkę z nadrukiem. I ta blaszka wlaśnie jest na aukcji, do samodzielnego wklejenia oczywiście po usunięciu starej. To jest oryginał. Nie wiem skąd to mają. Niestety pewnie kradzione z taśmy produkcyjnej lub z jakiegoś odrzutu (piszą o jakiejś wystawie):)
Opublikowano
Gość z aukcji na moje pytanie z czym to skleić napisał tak: "Witam, raczej tylko do karoserii. Pozdrawiam Jaras056" Więc już sam nie wiem. Chyba kupię oryginał, vat odliczę i będzie spokój.

Bo on nie wie co sprzedaje. Gdyby opisał to z instrukcją montażu sprzedalby je w 5 min. Kupiłem już dwa. Jeden zrobiłem sobie, drugi kuzynowi. Pasuje idealnie.

Opublikowano
Chyba że tak. Powiedz mi czy trudno się rozkleja/oddziela plastik od metalu z tego ori emblematu?

Na spodniej części masz dwa otwory przez które szpikulcem wypychasz blaszke. Oczywiście ona nie odpadnie ale uzyskujesz punktu zaczepienia i szczypcami odrywasz jak blachę z konserwy.

Coż praca dla hobbysty...satysfakcja bezcenna ;).....na pewno większa niż kupno kradzionej ropy od tirowca pod osłona nocy.

Opublikowano
Chyba że tak. Powiedz mi czy trudno się rozkleja/oddziela plastik od metalu z tego ori emblematu?

Na spodniej części masz dwa otwory przez które szpikulcem wypychasz blaszke. Oczywiście ona nie odpadnie ale uzyskujesz punktu zaczepienia i szczypcami odrywasz jak blachę z konserwy.

Coż praca dla hobbysty...satysfakcja bezcenna ;).....na pewno większa niż kupno kradzionej ropy od tirowca pod osłona nocy.

żal ci Jakub ??? ale ty przecież masz benzynę która jest najlepsza szkoda że serwisować cię nie stać jej , ty tu się zastanawiasz o 100 zł bo ci szkoda , inne części też sklecasz z używek ? na śline czy na klej ?? a może chińskie części kupujesz

Zent kup orginał w przypadku znaczka jakość tych z allegro jest słaba i za chwilę będziesz znowu wymieniał , zaoszczędzisz 50 zł a może nie bo założe się że podróba czy klejonka samoróbka nie wytrzyma 9 lat kupisz ori i masz spokój, ale jak lubisz tandete to twój wybór , cóż jak widać różne są hobby , może przyklej ją super glu bezpośredni na lakier :) zaoszczędzisz jeszcze wiecej