Skocz do zawartości

328i - na zapłonie buczy coś jak by pod kolektorem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e46 328 - na zapłonie buczy coś jak by pod kolektorem... Posiadacze sześciocylindrówek czy macie podobny objaw? A może ktoś wie co to? Przepustnica? Zawór odmy?
Opublikowano

witam,

mam silnik 320i i tez mi buczy coś, ale mysle ze to jest uzwojenie rozrusznika...., ale tylko tak sie domyslam, mi tonie przeszkadza bo auta nie trzymam dlugo na samym zaplonie...

Opublikowano
Ja trzymałem długo na zapłonie ponieważ podłączałem kompa i siedziałem przed samym silnikiem więc zwróciłem na to uwagę... Zastanowiło mnie czy tak powinno być czy jakiś podzespół kończy swój czas. Ale skoro u Was jest podobnie to znaczy, że tak musi być. Dzięki za odpowiedzi..
  • 1 rok później...
Opublikowano
Posiadam 320d i zaraz po zgaszeniu silnika też mam buczenie przez jakieś 120sek po czym dźwięk zachowuje się jak "odlatujący samolot" (charakterystyka dźwięku) i zanika.
Opublikowano
U mnie tez brzęczy ;) silnik m54b30 i jest to dźwięk raczej z disy - przynajmniej w przypadku silników benzynowych
Opublikowano
No wlasnie tez mam taki dzwiek po zgaszeniu silnika.tak jak by powietrze zostalo upuszczone.co to jest i czy to tak ma byc

dodam ze mam filtr stozek.

Silniczek wolnych obrotów - to on taki dźwięk wydaje jak opuszcza stanowisko - czyli jak najbardziej ok.

Kolega Buckey okrył takie zachowanie tego urządzenia - jest filmik na forum.