Skocz do zawartości

316i nie odpala po resecie komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wykonałem reset komputera i samochód nie pali niewiem co sie stało chciałem usunąc inspection i mi sie udało ale teraz wogóle nie odpala :oops: :( :( :(

Edytowane przez SAJRUS88

Opublikowano
  • Autor
chodz o bmwe36 m40b16 i co teraz???????????
Opublikowano

Czy przy resecie,lub kasowaniu inspekcji nie zrobiłeś jakiegoś zwarcia?

Sprawdź bezpieczniki.

Alarm, immobilizer lub jakieś inne odcięcie mogło się aktywować przy braku prądu.

Opublikowano
  • Autor
witam własnie sprawdziłem bezpieczniki i wszystko ok
Opublikowano
  • Autor
wszystkie bezpieczniki ok lecz problem nadal występuje
Opublikowano
wykonałem reset kompa i kicha samochód nie pali niewiem co sie stało chciałem usunąc inspection i mi sie udało ale teraz wogóle nie odpala mi pomóżcie prosze

Kolego jesteś nowy na forum więc proponuję zapoznać się z tym viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
  • Autor
iskra jest bo wykręciłem swiece i sprawdziłem lecz pompka przestała działac
Opublikowano
  • Autor
a było wszystko dobrze :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano

MASZ ALARM? ?

zapewno podpięty jest pod przekaznik.

a po zdjeciu klem z aku alarm trzeba dostric (powinien sam po wcisnieciu guzika na pilocie.)

sprawdz na krótko pompke paliwa.

Opublikowano
  • Autor
sprawdziłem pompke na ostro i działa //////a odnosnie alarmu tak mam ale działa normalnie
Opublikowano
  • Autor
ladowalem aku czesto odłączając od pojazdu i nigdy nie bylo problemu z alarmem zawsze odpalał za pierwszym razem nawet przy 18st mrozu
Opublikowano

a sprubuj pokrecic dłuzej dodawając gazu?

moze sie zalał?

Opublikowano
  • Autor
normalnie zrobilem tak i nic musze aku naladowac bo az rozladowal sie ile mozna krecic samochód??? z 93r a taki problem
Opublikowano
  • Autor
poprostu pompka nie pracuje jak podłacze do kostki pytanie czemu?????????
Opublikowano

jesli masz mozliwosc to podłącz pod komputer sprawdzi błędy bedziesz wiedział co i jak

a jeszcze srpubuj tak.

pompke na krótko podłącz i sprubuj odpalic.

Opublikowano
  • Autor
wybaczcie moją rozpiętość przez wczorajszy problem z autem wogóle zapomniałem głowy uzywać:):):) pozdrawiam

Edytowane przez SAJRUS88

Opublikowano
wszystko ok wyciągnąłem DME za godzine podpiołem pod kostki i wszystko ok samochód odpalił i wszystko gra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pytanie co moło byc przyczyną braku prądu w kostce do pompki pal.??? przypomne ze bezpieczniki wszystkie byly dobre

Po co piszesz swój post pod postem kiedy możesz edytować poprzedni i w nim dalej pisać :mad2:

Opublikowano
Seba słusznie zauważa, że tak nie wolno. Jest to uznawane za nabijanie sobie postów. Proszę wnikliwie przeczytać regulamin forum.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Chciałem odświerzyć temat, kolega posiada e36 z 93r. 318i problem z odpalaniem ma podobny. Rano przyjechał do pracy, wszystko było w porządku. Po pracy lipa :( auto kręci, ale nie odpala. Sprawdziliśmy świece, iskra była na wszystkich. Bezpieczniki i przekaźniki pod maską też ok. Odłączyliśmy na chwilę klemy od akumulatora i dalej to samo. Podłączyliśmy szelkami pod moje auto bo kolega myślał, że może za niskie napięcie jest i to też nic nie dało. Moje pytanie, co jeszcze może być i w którym miejscu szukać pompki paliwa aby móc ją podłączyć na krótko i sprawdzić?

Opublikowano
Pompa paliwa jest pod kanapą, po prawej stronie. Po włączeniu zapłonu powinna się na chwilę włączyć, nabić ciśnienie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam podobny problem, czasami przestaje mi działać pompka, czy to możliwe, że problem tkwi w samej pompce czy szukać innych możliwości ?
Opublikowano
Przyczyna może tkwić np. w przekaźniku pompy, który "nie zawsze złapie". To taki błahy powód, który pierwszy przychodzi do głowy i którego usunięcie prawdopodobnie będzie najtańsze.