Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem tu świerzopem więc proszę o wyrozumiałość i pomoc.Więc rano odpaliłem auto pali na dotyk wszystko jest ok ale jadę 60/h a licznik pokazuje 150 ,delikatnie wcisnę gaz a obroty ida do 7 tys ( tylko na liczniku faktycznie wszystko jest ok) - dzis sobie jechałem trasą i zamknełem licznik i obroty a jechalem chyba ze 120 :) Dodam że zarazem przestał być słyszalny przekaźnik od kierunkowskazów- jest głucho pomimo że kierunki działają.Jak odpalam silnik 2 razy słychać piszczenie jak by komputer o czymś informował.Co to może być? Mechanmicznie pali jeździ i wszystko jest ok
Opublikowano

sprawdz sobie podstawy

1.ładowanie ile V bo cos mi sie widzi ze bedzie kolo 15moze wiecej

2.diagnostyka na kompie

3 napisz który masz rok tego samochodu bo to dosc istotne.

te 2 sygnały co slychac to pewnie 1 jest od niskiej temp a drugi hymm jakis błąd

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie kiedyś liczniki świrowały jak mniałem HID.Jeżeli masz dokładany pseudoksenon to je wyrzuc,spróbuj odpiąc akumulator na chwilę i podlącz spowrotem(mojej Be pomagało).
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Mam hid niestety...;) sprawdzę dzięki za info.Dodam że mam prostą wersje i licznik nie ma komputera- jak było u ciebie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W mojej też tak było.Jeżeli czytałeś ten post z linku który wrzuciłem to wiesz jak było u mnie.Wywaliłem HID i skończyły się problemy.

Pozdrawiam :cool2:

ec2Wze6.jpg