Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moja betka z silnikiem m 40 ciepła przez pierwsze 40 sekund pracuje nie równo i nie wchodzi na obroty mechanicy twierdzą że trzeba wyregulowa przepływomierz -JAK TO ZROBIC ???
Opublikowano
witam.to zależy czy masz motronic czy jetronic.jężeli masz śrubkę na przepływomierzu[jetronic] to możesz go podregulować[imbus] .jeżeli niema[motronic] to musisz go podmienić albo szukać przyczyny gdzie indziej.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Ja w ciągu 2 lat wymieniłem 3 przepływomierze bo to badziewie!!! Od znajomka z serwisu słyszałem że połowa nowych nadaje się od razu do wyrzucenia. A wracając do głównego wątku - w tej chwili mam nowy (spradzony-sprawny) przepływomierz i też przez klilka pierwszych chwil auto nie ma powera - zastanawiam się czy to nie sonda?? Ale jak był walnięty przepływomierz to auto nigdy nie chodziło nierówno, chodziło normalnie, ale było jak przytkanie - brak mocy i z trudem wchodziło na obroty.
Tomek
Opublikowano

nie wiedzą co to będą się czepiać różnych hipotez! -hee,hee

jest to śruba regulacji CO - specjalnie jest ona zaklejona żeby jej nie kręcić - a to dlatego że auta wyposażone w taki układ wtysku nie posiadał samoadoptujących ECU- śruba ta służy do poprawy analizy spalin a nie do regulacji pracy silnika - do kręcenia tą śrubą potrzebny jest jeszcze analizator 4-gazowy

co do czujników masy powierza to nie 50 a 90% używanych jest o kant d.. rozbić - no chyba że z pewnego źródła :P :shock: :P

moja dobra rada jedź do kogo innego! jak nic nie poradzi jedź do następnego - nie płać dopuki nie zrobi

pozdro

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658