Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od strony pasażera jeszcze nie ma tragedi , wystarczy chyba tylko zdjąć osłonę i już (?) , ale od strony kierowcy jest masakra :duh: , po pierwsze to przeszkadza caly ten filtr powietrza z przeplywką ( trzeba zdjąć ? ) po drugie zbiorniczek od wspomagania tez przeszkadza , na dole jest cos w ksztalcie czarnego walca do ktorego ida dwa wezyki tez mi przeszkadza :mad2: , no i nie moge wyciagnac tej rury co idzie do fitra powietrza zeby wyszla oslona :mad2: (sa na niej dwa zatrzaski , wciskam je , rura sie obraca ale i tak nie chce wyjsc), czy ja mam rozebrac polowe samochodu zeby zmienic te kierunki ? , jak wy to robiliscie ? , co mam wymontowac ? przeplywki nie chce ruszac bo jak mi pozniej zacznie falowac to sie zastrzele :| , juz powoli mi sie odechcialy te kierunki :cry2: , i wez tu czlowieku wymien zarowke na drodze :mad2:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Wymiana kierunków zajęła mi ok.30-45min , nic nietrzeba odkręcać tylko trzeba mieć kilka śrubokrętów cierpliwość i zręczne palce :wink:

Tą grubą rure , która wchodzi do filtra powietrza trzeba wcisnąć do środka , tzn wciskasz te dwa zatrzaski i wciskasz ją do obudowy filtra powietrza wtedy możesz wyciągnąć osłone reflektorów.

PRZEPRASZAM niezauważyłem że problem dotyczy silnika 2,5 , ja mam sielnik 2.0 więc montaż mógł wyglądać inaczej.

Pozdrawiam

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
No ja sobie narazie dalem z tym spokoj bo mnie kurwica brala! Czekam na chwile czasu i cierpliwosci zeby sie za to wziac jeszcze raz! :)
740i E38 manual
Opublikowano
zaraz zaraz. O ile pamietam to kierunki byly przykrecone na 3 srubki. Tomek_520i_WRC dlaeczego piszesz ze nic nie trzeba odkrecac ? Tam jest cholernie trudne dojscie. Wymiana zajela mi z godzine. A na koncu jeszcze nie przykrecilem na wszystkie srubki. Bo strasznie trudno tam dojsc. Utrudnia odkrecenie teleskop od maski. Trzeba sie nameczyc. ale jak sie wymieni z pomaranczowych na biale to jest naprawde o wiele fajniej.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Tomkowi chodzilo pewnie o to ze nie trzeba nic demontowac pod maska , jutro drugie podejscie :) i nie popuszcze , najbardziej przeszkadza mi ta oslona , nie pomyslalem ze rure od filtra mozna wepchnac do srodka :jawdrop: :) , tylko najpierw chyba trzeba wyjac filtr

Lazer_00 twardym trzeba byc a nie miętkim :lol: , jutro do dzieła

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Ja wyjalem filtr razem z przeplywka,ale jej nie odpinalem, zbiorniczek od plynu wspomagania tez odkrecilem i odsunalem go.Trzeba miec duzo cierpliwosci, ale da rade.Mi tez to zjelo z 30 min. Pozdrawiam.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg