Skocz do zawartości

audio za rozsadne pieniadze w e90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 292 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Witam wszystkich, jest pytanie- tak wiem po raz kolejny bo jest takich tematów od groma ale nie ma tam konkretów. Potrzebuje głośników w drzwi do e90 są tam fabrycznie 100mm i takiej średnicy chcę zam

• To ja odpowiem, wszystko co wypisales to smietnik. Kup te ramki za "miliony" oraz ori tweetery i nie wymyslaj. 

Opublikowano
Ten zestaw dostalem na allegro 3 miesiace temu ze wzmaczniaczem za 1500 zl a wiazke da sie odtworzyc ze swojej TOPHIFI. To fabryczny LogiC 7

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Konto nic tylko zbierać na Logic ;) a jak wymieniać to najlepiej już w komplecie z wymiana navi na cic ;)
Opublikowano
Pany a u mnie jest problem... Zamontowałem wzmacniacz excursion ii cd gra pieknie ale radiu juz nie.... nie pokazuje stacji radiowych mi radio... odepne remote na wzmaku i stacje wracają
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano

Witam szanownych kolegów,

zastanawiam się jakie dokładnie audio u mnie siedzi.

Mam navi business głośniki z przodu w drzwiach z tyłu no i suby pod fotelami.

Może po vinie pójdzie: KZ13700

Z góry dzięki za odpowiedź.

PS. Jaki jest orientacyjny koszt zamiany navi z business na profesional i czy faktycznie różnica w brzmieniach będzie?

Opublikowano

Kolego, z tego co napisałeś masz najzwyklejsze/najgorsze nagłośnienie z możliwych, czyli taki standard. Nie masz nawet tweeterów w słupkach.

Z tego co się orientuję zmiana navigacji z business na prof. niczego nie zmieni (nie ma ona wpływu na głośniki). Możesz równie dobrze zostawić obecną navi a zmienić audio np. na Logic 7.

Opublikowano
Nie wiem czy zmiana radia to dobry pomysł, business ma mocniejszą końcówkę mocy.

U siebie przez jakiś czas miałem wszystkie głośniki zmienione na te z Logic7 i grało to bardzo dobrze.

Post z kilku stron wcześniej. Dotyczy nawigacji.

Opublikowano
orientacyjny koszt przekładki na logic 7 , czy może warto się zainteresować hifi?
Opublikowano

A czy jest sens inwestować w jakiś niskobudżetowy sprzęt który będzie pasował p&p do E91? Obecnie mam najzwyklejsze/najgorsze nagłośnienie (bez tweeterów w słupkach) i radio professional. Zastanawiam się nad którymś z poniższych zestawów (od najdroższego). Zaznaczam że nie jestem żadnym audiofilem, dobrej muzyki wolę posłuchać w domu.

http://allegro.pl/audio-system-x200-bmw-e60-e90-3-drozny-dedykowany-i4915480657.html

http://allegro.pl/u-dimension-proz-comp-8b-bmw-e60-e90-montaz-wwa-i4970570902.html

http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-8b-montaz-gratis-bmw-e60-e90-i4968292597.html

http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-4b-dedykowane-do-bmw-e60-e90-i4968253251.html

Opublikowano

też się zastanawiam nad czymś takim do siebie.

Jak się dowiadywałem w jakiejś firmie to powiedzieli że 2k lub więcej będę musiał zapłacić.

Jak na coś się zdecydujesz to napisz jak wyszło ;)

Opublikowano
Witam posiadam navi buisness w e90 i chciałbym poprawić moje audio a konkretnie niskich tonów. Nie i teresuje mnie wymiana radia. Jak mógłbym poprawić to za ok. 500zl?
Opublikowano

Może to dziwnie zabrzmi, ale za pińcet nic nie poprawisz.

Powyżej wrzuciłem kilka linków z zestawami do E90, od ok 2k do 500 zł, z czego ten najtańszy zestaw właściwie ma na celu tylko dołożenie tweeterów których pewnie u Ciebie nie ma. Zestaw z subami zaczyna się od 1k w górę, choć to też pewnie jakoś rewelacyjnie nie zagra.

Opublikowano
Witam posiadam navi buisness w e90 i chciałbym poprawić moje audio a konkretnie niskich tonów. Nie i teresuje mnie wymiana radia. Jak mógłbym poprawić to za ok. 500zl?

Wymień standardowe suby na te z Logic7, tylko musisz szukać dobrej ceny.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Coś takiego, ale ja bym jeszcze dla pewności sprawdził numer części.

Jeśli za 500 zł to dobra cena, jeden nowy to koszt ponad 1,300 zł :)

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Nie wiem co za szpece piszą ze profesional jest gorsze od business, ja wczoraj kupiłem profesional do standardowego audio i różnica jest tak kolosalna ze wierzyć sie nie chce ze mogła by taka byc na samym radiu, kupie teraz 6glosnikow L7 do tego dorobię dwa tweety i bedzie niskobudzetowe dobre audio w rozsądnej kasie.
Opublikowano
Nie wiem co za szpece piszą ze profesional jest gorsze od business, ja wczoraj kupiłem profesional do standardowego audio i różnica jest tak kolosalna ze wierzyć sie nie chce ze mogła by taka byc na samym radiu, kupie teraz 6glosnikow L7 do tego dorobię dwa tweety i bedzie niskobudzetowe dobre audio w rozsądnej kasie.

Zapewne koledzy wiedzą co mówią. Jeśli wymieniłeś radio bez navi z business na pro to oczywiście będzie różnica na plus. Business navi jest podobno mocniejsze niż navi prof.

Opublikowano
Oczywiście mówiłem o zwykłym radiu, nie navi.
Opublikowano
Jeżeli chodzi o różnice pomiędzy Business Mask 2 a Professional CIC to jest spora różnica na korzyść tego drugiego. Słuchałem na seryjnym audio Business i była to porażka, po zmianie na CIC zwykłe stereo zagrało znacznie fajniej, szczególnie tony niskie nie brzmią już jak z puszki po piwie.
Opublikowano

xion 200 na miejscu.... navi biznesmenowa przekodowana dzieki koledze Dziqsek dołożony wzmacniacz i gra wreszcie super... te konwertery można se w d**e wsadzić:P

Mam tylko małe pytanko dla ścisłości o położenie kabli.

1. Czy mogę sobie puścić lewym progiem kable rca skrętką(skrętka ekranowana gdzie ekran podłączony do masy) czy bez ekranu taką jak jest w ori instalacji?

2.kable idące od wzmaka do głośników

a) mam puścić lewym progiem odpowiadające za lewą stronę a prawym progiem odpowiadające za prawą stronę?

b) puścić je lewym progiem wszystkie i z lewego progu pod nogami kierowcy i pasażera do przednich prawych drzwi?

Opublikowano
(...)1. Czy mogę sobie puścić lewym progiem kable rca skrętką(skrętka ekranowana gdzie ekran podłączony do masy) czy bez ekranu taką jak jest w ori instalacji?(...)

Sygnał nie wzmocniony tylko ekranowany. Oryginalne kable do wzmacniacza HiFi w bagażniku od jednostki centralnej nie mają wprawdzie ekranu, jednak sygnał nadawany jest jako "Balanced Audio" (http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_audio) co znacząco eliminuje jego podatność na zakłócenia.

Opublikowano
No to będzie ekranowany a powiedz mi jeszcze co z tymi ze wzmocnionym sygnałem do głośników... którędy mają iść? a czy b?
Opublikowano

Hej, nie będę tworzył oddzielnego wątku.

Wymieniał ktoś radio professional na inne nie seryjne bmw? Działa po wymianie czujnik cofania czy trzeba kombinować?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie dziala, musisz dokupic dodatkowy sprzet.
Krzysztof
Opublikowano

Czy ktoś może podpowiedzięc jak jes z położeniem kabli??

kable idące od wzmaka do głośników

a) mam puścić lewym progiem odpowiadające za lewą stronę a prawym progiem odpowiadające za prawą stronę?

b) puścić je lewym progiem wszystkie i z lewego progu pod nogami kierowcy i pasażera do przednich prawych drzwi?