Skocz do zawartości

[E90] Mata w Fotelu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam male pytanie czy oba siedzenia maja mate, ktora aktywuje airbag jak ktos siedzi czy nie?

Mam Fotele od Anglika, czy moge mate miedzy fotelami zamienic, jezeli nie ma w obu siedzeniach?

Pozdrawiam

Tomek.

Dziekuje!

Opublikowano
fotel kierowcy nie ma maty- to logiczne te kierowca zawsze bedzie :D
Opublikowano
Niekoniecznie masz racje, czy przypadkiem z maty nie idzie sygnal informujacy o zajeciu fotela przez co jak jedziesz to wlacza sie kontrolka niezapietych pasow? Nie jestem pewien ale wg mnie maty sa w obu fotelach, choc reki nie dam sobie za to obciac.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

mata jest tylkow fotelu pasazera- kontrolka niezapietych pasow jest automatycznie jezeli auto chodzi i nie masz zapietago pasa-

wlacznik zapiecia pasa jest tutaj czujnikiem.

Opublikowano

Piszac chodzi masz na mysli jedzie? Bo jak silnik chodzi to moge sobie siedziec i nic mi sie nie zapala.

Jak uda mi sie to moze przejade kawalek siedzac okrakiem i zobacze czy sie zapali ta kontrolka od pasow, i wtedy bedzie wszystko jasne.

Albo trzeba zobaczyc na realoem.com i po temacie :D , choc nawet logiczne jest ze nie ma.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

na 100% mata jest tylko w siedzisku pasażera.

łatwo sprawdzić - mniej wtyczek w fotelu kierowcy. Ewentualnie włącz auto i usiądź na siedzisku pasażera, a na kierowcy niech pozostanie puste - będą świecić pasy.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

wymienilem tak jak mowiliscie wszystko pasowalo. Zanim wyciagalem siedzenia to odlaczylem akumulator, ale mimo tego pali sie Airbag i ze ktos jest nie zapiety. W KI pokazuje blad CC ID 97, do tego mrugaja sie lampki z angel eyes jak wlaczam zaplon. Co to moze byc?

Opublikowano
muszisz skasowac blad podpinajac pod komputer, bledy zwiazane z ukladem airbagu same sie nie zeruja musisz to zrobic ty, zrobilo sie tak po odpieciu wtyczek z fotela

Ja wymienialem kierownice oraz fotele. Po rozpieciu i wpieciu wtyczek komputer nie pokazał zadnego błędu. Wszystko odbylo się "plug-play"

Opublikowano

Tak ale jeśli kolega wymieniał fotele z kluczykiem w stacyjce to ma błąd...

Chyba że ma coś nie tak z AirBagami.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

na 100% musiał miec kluczyk, albo zapłon włączony - ja też odpinałem poduche w kierownicy, wymienialem fotele i zero błędów

w kolegi przypadku tylko komputer będzie ratował

Opublikowano
Jeśli nie było kluczyka i wszystko podłączyłeś dobrze a raczej tak bo wszystko jest Plug&Play to coś jest nie tak z którymś z AirBagów.

Do sprzedania:

Opublikowano
Na 99% będzie to walnięta mata... Spróbuj podociskać fotele na całej powierzchni siedziska tak mocniej, może puści to przynajmniej będziesz wiedział co masz do wymiany...

Do sprzedania:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, sprobuje. Jak bedzie trzeba przemienie z orginalnych Sedzeniach moich. Co sa jeszcze w Polsce. Ale przyjada na koniec tygodnia.

Ale teraz co jest winne ze LED Angel Eyes mi glupieja?! predzej mi tego nie robili! Mozliwe od Mrozu?! Bo w Polsce byl a u mnie raczej daleko do Mrozu.

Opublikowano

Hmm jeżeli są to oryginalne żarówki a nie LED i mrugają to coś jest nie tak z elektryką lub żarówki na wykończeniu chociaż pierwszy raz widzę taki objaw.

Jeżeli natomiast masz założone LEDowe zamienniki to normalne że mrugają po włożeniu kluczyka - komputer sprawdza obwody czy żadna żarówka nie jest spalona, a LED potrzebuje mniej prądu do zapalenia przez co mruga w przeciwieństwie do normalnej żarówki która przy niskich natężeniach nawet "nie drgnie".

Do sprzedania:

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje bardzo, za pomoc. Tak na prawde nigdy nie stalem przed autem jak zalozylem je.

Zycze ci milego wieczora.

Opublikowano
  • Autor

Czesc, Mata jednak kogos rozpoznaje ze siedzi. BO jak ktos siedzi i odjade kawalek dzwoni mi ze sie nie zapiol. Chyba jednak musze dac wykasowac bledy... Mam nadzieje ze to zniknie.

pozdrawiam

Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy mamy pytanie. Wymieniłem wczoraj mate - "standardowo" była uszkodzona pewnie przez czyjeś kolano :) i teraz tak. błąd na BC dalej wisi - podłączałem pod INPE przez OBD -> USB i nie mogę ściągnąć błędu?? czy INPA nie poradzi sobie z takim czymś? instalować DISa czy jest jakiś inny trick?

Pozdr.

• 1 rok później...
Opublikowano

Powinien sobie poradzić ze zdjęciem błedu, jesteś pewien ze ta nowa mata jest ok ??

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Ja kasowałem w Inpie ten błąd bez problemów.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.