Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niekoniecznie masz racje, czy przypadkiem z maty nie idzie sygnal informujacy o zajeciu fotela przez co jak jedziesz to wlacza sie kontrolka niezapietych pasow? Nie jestem pewien ale wg mnie maty sa w obu fotelach, choc reki nie dam sobie za to obciac.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

mata jest tylkow fotelu pasazera- kontrolka niezapietych pasow jest automatycznie jezeli auto chodzi i nie masz zapietago pasa-

wlacznik zapiecia pasa jest tutaj czujnikiem.

Opublikowano

Piszac chodzi masz na mysli jedzie? Bo jak silnik chodzi to moge sobie siedziec i nic mi sie nie zapala.

Jak uda mi sie to moze przejade kawalek siedzac okrakiem i zobacze czy sie zapali ta kontrolka od pasow, i wtedy bedzie wszystko jasne.

Albo trzeba zobaczyc na realoem.com i po temacie :D , choc nawet logiczne jest ze nie ma.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

Witam,

wymienilem tak jak mowiliscie wszystko pasowalo. Zanim wyciagalem siedzenia to odlaczylem akumulator, ale mimo tego pali sie Airbag i ze ktos jest nie zapiety. W KI pokazuje blad CC ID 97, do tego mrugaja sie lampki z angel eyes jak wlaczam zaplon. Co to moze byc?

Opublikowano
muszisz skasowac blad podpinajac pod komputer, bledy zwiazane z ukladem airbagu same sie nie zeruja musisz to zrobic ty, zrobilo sie tak po odpieciu wtyczek z fotela

Ja wymienialem kierownice oraz fotele. Po rozpieciu i wpieciu wtyczek komputer nie pokazał zadnego błędu. Wszystko odbylo się "plug-play"

Opublikowano

Tak ale jeśli kolega wymieniał fotele z kluczykiem w stacyjce to ma błąd...

Chyba że ma coś nie tak z AirBagami.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Jeśli nie było kluczyka i wszystko podłączyłeś dobrze a raczej tak bo wszystko jest Plug&Play to coś jest nie tak z którymś z AirBagów.

Do sprzedania:

Opublikowano
Na 99% będzie to walnięta mata... Spróbuj podociskać fotele na całej powierzchni siedziska tak mocniej, może puści to przynajmniej będziesz wiedział co masz do wymiany...

Do sprzedania:

Opublikowano

Dzieki, sprobuje. Jak bedzie trzeba przemienie z orginalnych Sedzeniach moich. Co sa jeszcze w Polsce. Ale przyjada na koniec tygodnia.

Ale teraz co jest winne ze LED Angel Eyes mi glupieja?! predzej mi tego nie robili! Mozliwe od Mrozu?! Bo w Polsce byl a u mnie raczej daleko do Mrozu.

Opublikowano

Hmm jeżeli są to oryginalne żarówki a nie LED i mrugają to coś jest nie tak z elektryką lub żarówki na wykończeniu chociaż pierwszy raz widzę taki objaw.

Jeżeli natomiast masz założone LEDowe zamienniki to normalne że mrugają po włożeniu kluczyka - komputer sprawdza obwody czy żadna żarówka nie jest spalona, a LED potrzebuje mniej prądu do zapalenia przez co mruga w przeciwieństwie do normalnej żarówki która przy niskich natężeniach nawet "nie drgnie".

Do sprzedania:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy mamy pytanie. Wymieniłem wczoraj mate - "standardowo" była uszkodzona pewnie przez czyjeś kolano :) i teraz tak. błąd na BC dalej wisi - podłączałem pod INPE przez OBD -> USB i nie mogę ściągnąć błędu?? czy INPA nie poradzi sobie z takim czymś? instalować DISa czy jest jakiś inny trick?

Pozdr.

• 1 rok później...