Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników marki - ostatnie dobrze robione auta.

Od wielu lat jestem użytkownikiem modeli 5 i 7 BMW.Ostatnio kupiłem 7 -kę E32 z 93r,udało mi się kupić naprawdę dobry egzemplarz ,mam dwa do Panów pytania,mianowicie czy warto zmienić instalację lpg na sekwencję,na obecnej instalacji pali 12-14litrów gazu przy 100-110 km/h.I problem z radiem powinno płynnie wzrastać wzmocnienie w czasie jazdy ,a jest tak że jak trochę bardziej przyspieszę to jak ryknie -zawał serca murowany.Radio aktywne samo reguluje wzmocnienie.

Opublikowano
Jeżeli dobrze ci sie jeździ silnik jest w dobrym stanie technicznym możesz zostać przy tej co masz tylko że musisz sie liczyć że nie bedziesz znał dnia ani godziny kiedy stanie sie strzał i zepsuje przepływomierz mozesz mieć go jutro za 10 dni za 10 lat albo wcale ale zazwyczaj takie typu instalacje 1 i 2 zadziej ale tez 3 powodują destrukcje silnika poprzez strzał i za ubogą lub zbyt bogatą mieszanke. Co do radia nie wiem co powiedzieć bo nie wiem o co kaman.
Opublikowano
alternatywą do sekwencji jest zainstalowanie BLOSA.ja mam i jest super.napewno znajdziesz informację na ten temat.ja sam instalowałem w końcu auto ożyło na lpg jak i na benzynie
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co do radia,

to sugerowalbym poszukac w instrukcji obslugi, mozliwe, ze w ustawieniach radia jest zapisane ze wzrost natezenia glosnosci jest skokowy i ten skok to np 4 albo 5 w gore, a nie jak np powinno byc 1 czy 2 w gore.

pzdr

yaz