Skocz do zawartości

Elektroniczny termometr (prawie komputer) dzwięk!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie. Jestem w posiadanu modelu e36 z jak to mówią niektórzy z komputerem :mad2: a raczej termometrem elektronicznym. Czytałem na forum że termometry w bmw jeśli jest poniżej 3stopni C to sygnalizują pikaniem o tym. I funkcja memo też coś piszczy. Problem w tym że u mnie nic nie piszczy. Pytanie jest takie, czy dziwięk ostrzeżeń generowany jest w tym "komputerze:D" czy z radia ?.

Opublikowano
o ile się nie myle to z osobnego głośnicza chyba pod kierownicą, a nad pedałami
Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano

to zależy jaki masz komputer (OBC) jeśli masz tylko godzine, date memo i temp. (taz mały OBC) to tylko jak temp. spadnie ponizej +3*C i jak wciśniesz memo (ME) to bedzie pikał chyba ~10 sek. przed pełną godz.

:8)

Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano
a możecie mi powiedzieć gdzie jest głośnik dokładnie od tego pikania bo musze go zobaczyć czy przypadkiem się nie rozłączył.
Opublikowano
walcowaty metalowy pod kierownica u mnie piszczy pip jak temperatura spadnie ponizej 3 stopni i po przekreceniu kluczyka jest pip pip :)

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano

u mnie wszystkie "pipczenia" wychodza wlasnie z glosniczka ktory jest pod kolumna kierownicza. po nizej 3 stopni piszczy raz i mryga temperatura i jak zalacze MEMO to pipczy minute przed kazda pełną godzina(ponoc zeby zalaczyc radio na wiadomosci :lol: ) .

Nie zauwarzylem jakis innych pipczen.

Opublikowano

Ha ha , mam od 3 tygodni E36 i przez 2 tygodnie zachodziłem w głowy co oznacza te pikanie , poprzedni właściciel nie miał pojecia co to oznacza, dopiero ostatnio zauwazyłem że te pikanie zawsze sie pojawia jakieś 10 s przed wybiciem pełnej godziny , termometr mi wskazuje - 37 s (albo odłaczony albo czyjnik zepsuty , musze sie do niego dobrać - może ktoś ma instrukcje albo schemacik gdzie taki czujnik jest )

czy jak bede miał sprawny czujnik temp to pikanie ustanie ???

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Ha ha , mam od 3 tygodni E36 i przez 2 tygodnie zachodziłem w głowy co oznacza te pikanie , poprzedni właściciel nie miał pojecia co to oznacza, dopiero ostatnio zauwazyłem że te pikanie zawsze sie pojawia jakieś 10 s przed wybiciem pełnej godziny , termometr mi wskazuje - 37 s (albo odłaczony albo czyjnik zepsuty , musze sie do niego dobrać - może ktoś ma instrukcje albo schemacik gdzie taki czujnik jest )

czy jak bede miał sprawny czujnik temp to pikanie ustanie ???

W lewej cześci przedniego zderzaka masz tunel wlotu powietrza - tam jest umiejscowiony czujnik temperatury.

Mariusz
Opublikowano
a ja tyle czasu zachodziłem w glowe do czego jest te memo........Teraz juz wiem :duh: :mrgreen: :D
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
chatuuu - Przytrzymaj dłużej przycis godzin, następnie wyskoczy ci instrukcja „ustawa czas” w taki jezyku jak masz ustawiony następnie dolne cyfry chyba (1-10) ustawisz minuty górne godziny :-)