Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Szukam bmw e65 745d kwota jaka moge przeznaczyc to 70 000zl. Bedzie to 3 auto w rodzinie ale pierwszy diesel. Wszytske auta jakie mialem to benzyniaki. Pracuje za granica wiec autko bedzie czesciej wykorzystywane w trasie. Szukam auta raczej w polsce nie za bardzo mam czas jezdzic po niemczech i szukac czegos i tu prosba do was czy w waszych miastach nie widzieliscie czegos godnego uwagi. Wiadomo kazdy chce jak najwiecej za jak najmniej. Nie interesuja mnie przed lifty i niebardzo mam przekonanie do zawieszenia pneumatycznego. Jesli by ktos cos widzial lub ewentualnie znal kogos kto ma takie autko na sprzedaz prosze o wypowiedz. Z gory dziekuje.

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1. 745D był tylko w polifcie, przedlift to 740D

2. E65 nie ma zawieszenia pneumatycznego.

3. nie kupuj byle czego bo to kiepski silnik i lubi padać, nie bez powodu F01 już nie ma V8 w dieslu.

Petrolhead
Opublikowano

A dlaczego V8 w dieslu? Co Cię skłania ku temu silnikowi? Przecież on nie spala mało i jego serwis może mieć koszta przerażające.

Ja bym się bał czegoś takiego. Większość też będzie miała spory nalot, co jest normalne.

Opublikowano

Witam.

Po rozmowie z kolega sytuacja sie zmienila, jednak zdecyduje sie na benzynke pewnie 745i. Wczoraj mialem okazje sie przejechac wlasnie taka przedliftowa z roku 2002. Bylem pozytywnie zaskoczony stanem plastikow i skory. Znalazlem pare ofert na allegro ale przebiegi 157000 i rok 2004 to raczej niemozliwe. Jesli ktos cos widzial albo slyszal o jakiejs 745i w dobrym stanie moze byc przedliftowa ale po roku 2003 to prosze o posta w tym temacie.Slyszalem ze pierwsze modele mialy duzy problem z elektryka. Zgory dziekuje.

Opublikowano

Witam

Mam e65 735i z 2002r już kilka lat i nie mialem żadnych problemów z elektryką czy elektroniką czasem drobne blędy malo istotne. Więc to chyba mit :lol:

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Np.ogloszenie pierwsze z góry full opcja 113 tyś przebiegu to :mad2:

Samochód z 2004r a dwa przyciski na konsoli czyli przed upgradem elektroniki,niby klima dwustronna a tylko 3 pokretla czyli podstawowa,pneumatyka ale jaka,lampy przednie kierunek bialy a pozostale pomarańczowe to tylko co widać na zdjęciach.

Z podanego wyposażenia do full oj daleko choć samochód zadbany.

pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze raz

Jak dla mnie to najciekawsze te dwa ostatnie

Long ma tylną kanapę full i podlokietnik drewno a ten z ogloszenia wczesniejszego kolorystycznie ladniejszy i przód full.

Long z tylu wygodniejszy ale dluzszy i w miescie wiekszy klopot z parkowaniem .

Ogólnie z podobnym wyposażeniem a przy różnicy 10k jeżeli w podobnym stanie bralbym tańszy.

pozdrawiam

Opublikowano
Dziekuje za wypowiedzi w nastepnym tyg jade zobaczyc ten ostatni. Moze bedzie dobrze jade kolega i z kompem. Niechce kupic szrota.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam chce kupic BMW e66 730d 2007r przebieg oryg 245tyś.Na co zwracać uwagę przy kupnie??Czy warto kupować ten model?Proszę o odpowiedzi ludzi który użytkują to auto....Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

[Temat zakładam tutaj gdyż w innych działach trzeba podać VIN ,a ja go nie mam bo nie szukałem jeszcze konkretnego auta z vinem] Na razie chce wiedzieć czy warto to auto kupować,czy sie psuje itp itd wcześniej miałem 530d e39 i byłem bardzo zadowolony z auta i silnika,nic sie nie psuło ,a miało 14 lat:)

Opublikowano
Wiesz, E39 to jeszcze inna liga BMW była. Mniej elektroniki, więcej podejścia w stylu "auto ma być bezproblemowe" itp. E65/66 to już samochód napchany elektroniką, często gęsto dość awaryjną, auto ma 4 wahacze na jedno koło (jak ktoś nie dbał więcej kasy położysz na wymiany). Jeśli egzemplarz za którym patrzysz był dbany to silnik 3.0d powinien w zasadzie przeżyć ten samochód. Z rzeczy "na pewno" to sprawdź zawieszenie i każdy element doposażenia. Czasami elektroniczne bzdury potem żyć nie dają. Oczywiście komfort jazdy bajka. W tym silniku znajomy ma, o ekonomiczną jazdę dość mało dba, po prostu sobie śmiga i spalanie średnie wychodzi mu około 9,6 litra.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie jestem zdecydowany zakupic bmw e65 tylko niestety nie wiem dokladnie z ktorego roku czy przed liftem czy po lifcie gdyz od bardzo dlugiego czasu

posiadam e39 wiec o e65 za duzo nie wiem.

Interesuje mnie silnik 3.0 diesel i bardzo podoba mi sie wersja po lifcie tylko, problem w tym czy ktos moglby podpowiedziec ktory rok najlepiej wybrac

model silnika itd itd jakie sa najczestsze usterki, no i jezeli ktos ma do sprzedania na forum jakis fajny okaza chetnie zobacze.

pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co czytałem to lepiej wersję po lifcie bo ma poprawioną elektrykę.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem że w tych autach jest nieziemski komfort tylko spytałem się tak z ciekawości. :mrgreen: Ale skąd wiesz na co mnie stac a na co nie. :) Chciałbym kupić auto.... :D jest to forum więc proszę o wyrozumiałość dobrą rade w wyborze auta.

Dzięki

Opublikowano
Widze że masz D2PL też E65 jak jest z dostępniością części usterkowością itp. itd. :D i w obu tych autach jest komfort taki sam [Nieziemski ] czy poza ceną się niczym wogule nie różnią?? :?: poprostu tak ogólnie niech ktoś mi opisze te auta. :)
Opublikowano
Komfort jak w e65 czyli wysoki. Części masa tylko drogie, zwłaszcza przy tym silniku. W 760 padają jak muchy pompy wysokiego ciśnienia. 3000€ jedna,a są dwie. Nie ma zamiennika. Jeśli stać Cię na utrzymanie tego to kupuj. Jeśli nie to nie kupuj. Takie dwie pompki to połowa wartości auta. Nie mówiąc o innych rzeczach. Miałem 740i E65 dwa lata i dobrze wspomnam je. Ale F01 to jeszcze inna liga jeśli chodzi o komfort.
Petrolhead
Opublikowano
Możesz kupić nawet z Rumunii pod warunkiem że auto zadbane. Widzę, że niewiele wiesz o E65. 760Li jako nowe kosztowało 700-800 tysięcy złotych. Chcesz je teraz odkupić w ciemno z Włoch bez dokładnego sprawdzenia? To nie ford focus tylko auto z 12cylindrowym silnikiem z bezpośrednim wtryskiem powietrza. Samego oleju wchodzi chyba 12 litrów, nie mówiąc o innych rzeczach eksploatacyjnych. Powodzenia, na pewno się przyda.
Petrolhead
Opublikowano
Wystraszyłeś mnie :D co do kupna :arrow: kupując Bmw 760 E66 rok 2005/07 za ok. 17000tyś. euro chyba mam pewność co do super stanu z małym przebiegiem?? czy lepiej pojechać po samochód z tymi co sprowadzają auta z Niemiec na zamówienie. :)