Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy warto wymontowywac katalizator i wstawic imitacje ? podobno katalizator zamula troche silnik po wywaleniu go silnik bedzie mocniejszy. czy nie bedzie problemów z sonda lambda ?
Opublikowano
po pierwsze co to ta imitacja twoim zdaniem ? nigdy nie słyszałem o imitacji katalizatora jedynie zamiast kata słyszałem żeby wsadzić strumiennice ale radzę ci zamontować całkowity przelot jak już masz zamiar wywalić tylko katalizator a reszta zostanie seryjna to po prostu bezsens z twojej strony... i radze sobie to darować... Sam Katalizator oprucz dzwięku nic ci w sumie nie da...

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tez podłączam się pod temat bo praw podobnie mam u siebie katalizator zatkany bo na LPG i benzynie nie chce zbytnio jechać, i też chciałbym założyć strumienicę. czy nie będzie głośniejszy itp?

tylko ze u mnie po VINie wychodzi ze

S199A EQUIPMENT FOR LEADED FUEL Brak katalizatora - to nie wiem czy jest czy go nie ma? puszka podobna do kata jest

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Niektórzy by zaoszczędzić na wymianie katalizatora po prostu wysypują resztki i wstawiają rurę w obudowę. Głośność zmienia się trochę.
Opublikowano
Niektórzy by zaoszczędzić na wymianie katalizatora po prostu wysypują resztki i wstawiają rurę w obudowę. Głośność zmienia się trochę.

Ja tak własnie bede musial zrobic... Glosnosc nie jest problemem dla mnie, bardziej obawiam sie przegladau.

Opublikowano
Eh.. Na przeglądzie się nie doczepią bo to starsze auto i swoje musi nasmrodzić :norty: a poza tym nie mów że masz takich służbistów na warsztatach :mrgreen:
Opublikowano
Zamiast kata można wstawić tłumik przelotowy, niema wtedy metalicznego dźwięku, a z zewnątrz przypomina katalizator.