Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

tak więc stało się... ślizgało się sprzęgło aż do wczoraj.. kiedy coś chrupło i już nie pojechał. Przy kupnie sprzegła kpl. wystarczy docisk, tarcza i łożysko?

Czy przy tym chrupnieciu też mógł pójść dwumas...? Przy zmianie biegów nigdy nie zgrzytało tak więc zastanawiam się nad tym.

Auto zapale, wrzucam od 1 do 5 i jak puszczam sprzęgło auto dalej na wolnych obrotach sobie pyrka :)

hmm.. Można samemu wymienić? Czy specjalnie holować auto muszę do mechanika.

Jeśli można to prosiłbym o szczegółowy opis i zdjęcia.

@w zrób to sam - nie widziałęm takiego tematu

RIP sprzęgła przy 222tyś

Opublikowano

i mam być kolejnym użytkownikiem? oddałem do mechanika i znowu się ślizga... yhm.

mam pewien warsztat bmw i mini w okolicy. ale chłopina się ceni b.wysoko o.O

Opublikowano

tak więc zamówiłem nowe sprzęgło LUK'a i mechanika (zobaczymy co z tego wyjdzie) cena za sprzęgło 500 + wymiana 200-250 pln.

Jeśli coś chrupło i auto już nie chciało ruszyć do przodu, coś mogło się zepsuć prócz sprzęgła?

Auto normalnie odpala tylko wbijając biegi, nie jedzie i jeśli puszczę sprzęgło, auto spokojnie pyrka na wolnych obrotach. wskazówka nie skacze od obrotów.

Chce Was podpytać, bo znając mechaników, będą chore diagnozy co naprawić by zarobić.

Opublikowano
Piszesz, że znalazłeś we Wrocławiu mechanika który wymieni Ci sprzęgło za 250zł. Jak możesz daj do niego jakiś adres i numer na pw bo mam do wymiany sprzęgło w Clio II a to jest dosyć atrakcyjna cena za tą usługę. Z góry dzięki. Pzdr.
Opublikowano

Shake, napisałem Ci PM.

No dobra, tak więc w sob będę wiedział...czy tylko sprzęgło czy coś jeszcze..oby nie dwumas bo chyba pódję żebrać pod kościół :twisted: :twisted:

Opublikowano

tak więc werdykt jest taki, że padło tylko sprzęgło..totalnie się rozsypało :mrgreen: chwała za to, że tylko to :)

Dwumas jeszcze pokuleje, ma lekki luz ale nie ma potrzebny wymieniać tego już teraz.

te "chrupnięcie" w skrzyni niczego nie uszkodziło... :)

Jednak zakupione przeze mnie sprzęgło Luka'a nie pasuje do mojego auta :shock: wg katalogu powinno. Teraz nie wiadomo na jakiej zasadzie były montowane sprzęgła w e46 320d od 98-01. w wersji 136km. Wizualnie takie same. Tylko oś inna. Tak więc nie kupujcie za szybko ;)! mała przestroga.

Zamówiłem u mechanika sprzęgło Zaks'a za 620pln.

Ciekawe czy lepsze od Luk'a, który montowany jest w serwisie :lol:

Opublikowano
Ja kupiłem sprzęgło Sachs, a na tarczy i docisku były wybite również znaki Luk. Łożysko było tylko z sygnaturą Sachs.Wniosek -to jedno i to samo. Sprzęgło do M47.
Opublikowano

powiem Wam..lepsze czy gorsze ;) aby wytrzymało..ważne, że rok gwarancji.

wymiana nastąpiła dzisiaj... jeśli widzisz, że sprzęgło Ci sie ślizga... wymień a zobaczysz dopiero dobra jazdę ;)

masakra..bez porównania ;) biegi lekko wchodzą i w końcu ma kopa! ;) 8 cud świata hehe :oops: :oops: :mrgreen:

Opublikowano

te wszystkie gwarancje to lipa .... co za różnica czy rok czy dwa ???

po pierwsze musisz mieć fakturę na montaż danej części przez warsztat ...

po drugie wyciągniesz sprzęgło żeby oddać je na gwarancji i co zostawisz auto na miesiąc ????

po trzecie pewnie wstawisz drugie za własne pieniądze a producent może zamiast zwrotu pieniędzy wymienić towar .... także dla mnie gwarancja to lipa....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
te wszystkie gwarancje to lipa .... co za różnica czy rok czy dwa ???

po pierwsze musisz mieć fakturę na montaż danej części przez warsztat ...

Robiłem w warsztacie niestety więc mam papier.

po drugie wyciągniesz sprzęgło żeby oddać je na gwarancji i co zostawisz auto na miesiąc ????

po trzecie pewnie wstawisz drugie za własne pieniądze a producent może zamiast zwrotu pieniędzy wymienić towar

Oczywiście. a nówkę sprzedam ;)

Wiem, że nie ważne ile. Ważne, że jest.

temacik do zamknięcia ;)