Skocz do zawartości

A moze 7??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam (i znowu przynudzam)

Tak ogládam w necie ogoszenia, porównujé dane techniczne i miaem sié okazjé ostatnio przewiezc 3-auto dla krasnoludków.

Ale ogládajác 5 kombi-jest ich mao zaczeem sié zastanawia nad sedanem-mam malego dzieciaka-nim urosnie i bede mial wieksze potrzeby troche czasu minie. A jak ogladam 5 sedana i mialbym ja kupowac, to nie wiem czy nie lepiej isc na calosc i spelnic marzenia-ku[pic PRAWDZIWE AUTO czyli 7. tym bardziej ze ropa jest po 1,12, wiec nie robi roznicy jak zchechla te 2 litry wiecej. Co szanowne gremium na taki pomysl?? Klopot z 7 jesli chodzi o naprawe i czesci?? Bo na pewno miejsce, wygoda itp sá duo lepsze. Czyz nie??

Opublikowano

E38 (poprzedni model serii 7) to piekne autko - jezeli zawsze marzyles, zeby sie poczuc jak Transporter ;), to na pewno warto.

Koszty utrzymania moga, ale wcale nie musza byc duzo wieksze niz w przypadku E39.

Tak naprawde, to przejedz sie siodemka i piatka, bedziesz wiedzial, co Ci sie bardziej podoba.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Gdybym rok temu nie kupił E32 to teraz tylko i wyłącznie E38 !!!! Ale tego roku bez bmw to już bym nie wytrzymał. Polecam serie 7 !!!!!

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg

Opublikowano

U mnie w pracy jest rosjanin który ma 740i z '97-jezusicku co za maszyna. Narzeka e ostatnio o mao nie zginal-w czasie wyprzedzania siadla mu elektryka i wspomaganie-troche horror.

Ale auto piekne, koszt paliwa mnie nie cisnie, chcialbym sie tylko dowiedziec jak z czesciami itp, i czy duza jest roznica w chleptaniu miedzy dieslem a benzyna 3l??

Opublikowano
jesli chodzi o uzywki do E38 to łatwiej o nie niz np do E32 . Ceny nowych niskie nie są ale do jakiego BMW jest w ASO tanio ..coz, 730 V8 E38 troche chłepcze . Podczas spokojnej jazdy w cyklu mieszanym trzeba sie liczyc ze srednim spalaniem ok 13 litrów. Cudów nie ma.
Opublikowano
jesli chodzi o uzywki do E38 to łatwiej o nie niz np do E32 .

Czy ja wiem, do mojego e32 można na allegro dostać praktycznie wszystko. Wydaje mi się, że do e38 jest troche mniej używanych części.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
no zgoda allegro -ale wez znajdz np takie czujniki PDC do E32 albo inne pierdoły z elektryki - tu do E38 jest , przynajmniej w Poznaniu o niebo łatwiej . Zgadzam się , ze jest wiecej E32 rozebranych na czesci ale generalnie do E38 jest opór wszystkiego ( nawet monitorków NAVI, co nie Sebast :wink: )
Opublikowano
No faktycznie nie wiem jak byś szukał to monitora NAVI do E32 nie dostaniesz ale do E38 to jest full :wink: :mrgreen:
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
no zgoda allegro -ale wez znajdz np takie czujniki PDC do E32 albo inne pierdoły z elektryki - tu do E38 jest , przynajmniej w Poznaniu o niebo łatwiej . Zgadzam się , ze jest wiecej E32 rozebranych na czesci ale generalnie do E38 jest opór wszystkiego ( nawet monitorków NAVI, co nie Sebast :wink: )

To się zgadza - monitory tak ;) ... bo do E32 takich nie było :mrgreen:

Ale ogólnie napewno części trudniej dostać do E38 niż do E32 i napewno są sporo droższe.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

NA pewno nie w Poznaniu - zadzwon gdzies i usłyszysz " he? , jaki rocznik ? aha, nie nie , do E38 to by było, do tych starszych ni momy "

:8)

Opublikowano
A jak sié jedzi autami ze slabszymi silnikami- 725 i 728?? Z danych wynika ze potrafia sporo zaoszczedzic, a i osiagi nie sa takie zle-jestem kierowca bardziej "volvo" niz "subaru"
Opublikowano
A jak sié jedzi autami ze slabszymi silnikami- 725 i 728?? Z danych wynika ze potrafia sporo zaoszczedzic, a i osiagi nie sa takie zle-jestem kierowca bardziej "volvo" niz "subaru"

E38 nie wychodziło z silnikiem 2.5!

-----BMW E28 520i-----
Opublikowano

Wychodził - 725tds ;)

A co do części - nie będę się sprzeczał :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)