Skocz do zawartości

bieże temperature , gotuje się i wyrzuca wode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Błagam o pomoc mam bmw e30 91r silnik m40 jeździ i jest wszystko ok aż nabieże temperatury jak złapie temp to gotuje się i wywala wode błagam o pomoc bo nie wiem co mam z tym zrobić termostat jest ok sprawdzałem . Błagam o pomoc bo jużjestem w desperacji - czego moze to byćprzyczyna i jak ją zlikwidować :mad2: :mad2: :mad2: pomóżcie błagam kocham te auto i aż serce mnie boli jak widze że kolejny raz gotuje sięi wywala wode :modlitwa:
Opublikowano
sprawdz korek od zbiorniczka wyrownawczego - jezeli to nie on to pewnie uszczelka pod glowica.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
możliwe ,że to wisko.jak ją parę razy w ten sposób przegrzejesz,to po jakimś czasie i tak padnie uszczelka pod głowicą(nie życzę).ja za wisko dałem 250 zeta(meyle)i jest ok :cool2:
Opublikowano

Przede wszystkim sprawdz termostat visco i pompe wody.

Jezeli wszystko OK to wowczas padla ci uszczelka pod glowica.

Napisz jak dlugo jezdzisz zanim ci sie zagotuje.

Zapraszam do Lubina - mam znajomego, ktory bardzo dobrze zna sie na beemkach i moze ci za niewiwlka kase naprawic autko

Pozdro

Opublikowano

Siemka

Ja osobiscie mialem podobny problem tylko w 525 24v Smialem sie i plakalem jednoczesnie az wreszcie odpowietrzylem go po swojemu a nie tak jak kazal mi mechanik i jest OK

Sprobuj odpowietrzyc moze pomoze

Pozdrawiam

Opublikowano
jak na razie jest wszystko ok po wymianie viska ale jak można odpowietrzyć dobrze chłodnice w bmw e30 ?? odkręca się korek wlewu wlewa wode potem odkręcać ten mały koreczek obok woda zejdzie i ponownie uzupełnić?? tak ?? czy jeszcze coś trzeba zrobić ?? :( bo jak doleje wody do końca to mi ją wywala ale też nie wiem czy niewlewam za dużo wody ?? :( -----------------pomocy (p.s. a może ktoś chce kupić felgi 15 calowe od bmw e30 za rozsądną cene??)
Opublikowano
witam.masz jeszcze jeden odpowiecznik na termostacie.lejesz wodę dopóki nie wyleci przez nie.tzn.odpowietrzniki...na chłodnicy,w połowie jej jest kreska.na zimnym silniku masz mieć płyn na równo z nią.w czasie pracy silnika odkręć korek i sprawdż. ma być tak samo.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Simka

Porozgrzaniu nie ma przypatkim cisnienia w ukladzie? Bo u mnie jest, przewody twarde jak cholera i jak na goracym odkrece korek to wtedy plyn sadzi do gory. Tak ma byc? Czy cos nie tak jest?

Pozdro

Opublikowano
wszystko masz w porządku,mi chodziło o to że zaraz po odpaleniu sprawdzić stan na chłodnicy,gdy woda krąży.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Simka

Bo u mnie jest, przewody twarde jak cholera i jak na goracym odkrece korek to wtedy plyn sadzi do gory. Tak ma byc? Czy cos nie tak jest?

Pozdro

nie jest w porządku!

przewody gumowe powinny być miękkie a nie twarde!

jesli są twarde to powody mogą być dwa!

1. zapowietrzony układ

2.walnięta uszczelka pod głowicą!

w twoim przypadku stawiam na punkt 1.

tak jak mówiłem trzeba prawidłowo odpowietrzyć układ!

Opublikowano

Z tego co wiem to w tych ukł po rozgrzaniu panuje nadciśnienie ok 1 bar więc węże muszą być trochę twarde.Grunt to odpowietrzyć!

Pozdro!