Skocz do zawartości

Kontrolka niezapietych pasow.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy cos takiego wystepowalo? Widze na desce rozdzielczej ze jest taka kontrolka, ale nie swieci sie. Co o tym sadzicie? :) Ktos odlaczyl czy jaki grom?

Edytowane przez moondek

Opublikowano

no w instrukcji u mnie jest opis takiej kontrolki ale jest oznaczona gwiazdką czyli była to opcja. Na pewno było to w E32 wysyłancyh do USA seryjnie.

JA tego nie mam. ( i dobrze :D ) :8)

Opublikowano
u mnie tez ja widac, ale sie nie zapala. Tak samo bylo w e32 mojego brata z 1987r..

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Czy cos takiego wystepowalo? Widze na desce rozdzielczej ze jest taka kontrolka, ale nie swieci sie. Co o tym sadzicie? :) Ktos odlaczyl czy jaki grom?

Hmmm w sumie mam inny model auta ale u mnie ta kontrolka też nie działała, ale podczas wymiany innych założyłem tak żarówkę i teraz jest tak że świeci się kilka sekund ( 5 - 10 ) po odpaleniu silnika bez względu czy pasy są zapięte czy nie :wink:

Opublikowano
w e32 jest tak samo bo u mnie nie był żarówki założyłem i też się świeci przez pierwsze 5 sekund.
Opublikowano
  • Autor
No tak myslalem ze cos przez chwile powinno sie swiecic:) Dwa samochody wczesniej mialem Sierre i tam bylo tez cos takiego ze przez chwile sie swiecilo i gaslo. Natomiast kolega w Volvo V40 ma taka kontrolke tylko ze miga caly czas az kierowca nie zapnie pasów. Ale w sumie do niczego to nie jest potrzebne :) Jak ktos chce to zapina a jak nie to nie i kontrolka nie pomoze :)
Opublikowano
w e32 jest tak samo bo u mnie nie był żarówki założyłem i też się świeci przez pierwsze 5 sekund.
:?:

U mnie też świeci przez parę sekund i gaśnie sama obojętnie czy pasy są zapięte czy nie.Możee ktoś wie dlaczego tak jest? :duh:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano
  • Autor
No bo to pewnie na tym polega tylko jako takie przypomnienie zeby zapiac pasy. Nie ma zadnych czujnikow ni nic.
Opublikowano

No tak dokładnie jest napisane w instrukcji - ze ma sie sie zapalic po pzrekreceniu zapłonu i po krotkim czasie zniknac ..

ale czemu tam standardowo nie ma żarówki - bez sensu ...

Opublikowano
  • Autor
A moze tam byly zarowy ale przeszkadzaly poprzednim wlascicielom naszych bawarek:) Hmm....a moze nie wkladali ich zeby obnizyc koszty produkcji :mrgreen: :roll2:
Opublikowano

No faktycznie sprawdziłem w instrukcji obsługi i jest to oznaczone gwiazdką czyli była to opcja.

podejrzewał że na życzenie klientów wkładali tą żarówe za dopłatą 500 DM :D

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
No faktycznie sprawdziłem w instrukcji obsługi i jest to oznaczone gwiazdką czyli była to opcja.

podejrzewał że na życzenie klientów wkładali tą żarówe za dopłatą 500 DM :D

pewnie tak i ta opcja skladajaca sie 1,2W zarowki pewnie nazywala sie

"Elektroniczny system kontroli zapiecia pasow bezp."

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
  • Autor
Hehe...moze sa jeszcze jakies opcje w naszych bawarach za ktore trzeba bylo doplacic a my mozemy zrobic je samemu:) Np wkladajac zarowke :roll2:
Opublikowano

Są na pewno styki w zapięciach pasów. U mnie w E32 750 po zapięciu tylnego pasa wyjeżdżały w górę elektryczne zagłówki.

W e38 jak nie zapnę pasa kierowcy to jazda z bijącym gongiem jest nie do zniesienia. :lol:

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
u mnie mimo ze kontrolka od pasow sie nie zapala zaglowki z tylu podnosza sie po zap. pasow z tylu i opuszczaja po zgaszeniu silniak przy odpoetych pasach takze to chyba 2 niezalezne rzeczy w e32

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
ja mam i dziala ale wyjolem zarowke bo mnie denerwuje jak sie swieci cos na desce

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN