Skocz do zawartości

Problem z wskaźnikiem Paliwa BMW E34 518 M40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio wskaźnik zaczął mi pokazywać 60 litrów a byłem pewny że mam około 20. Sprawdziłem licznik testem (przytrzymałem przycisk od kasowania przebiegu i przekręciłem stacyjkę i wszystkie wskaźniki są sprawdzane). Dzisiaj wyciągnąłem pływak razem z pompą i okazało się że w zbiorniku pustka, rozebrałem pływak no i znajomy sprawdził mi miernikiem pływak no i niby działa, tylko zaciekawiło mnie że jak obróciłem go do góry nogami to nie chciał wrócić za bardzo ale to tylko w jednym punkcie na samym końcu wiec pokazywał by max albo minimum a on cały czas 60. Nie wiem co zrobić proszę o pomoc z góry dziękuję.
Opublikowano
Dzisiaj jechałem i wskażnik pokazywał 60 litrów i bardzo po woli zaczął schodzić i zatrzymał się na 20 i po jakimś czasie znowu wszedł na 60.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie jak zatankuje do pełna licznik pokazuje 60l. teoretycznie wskazówka była na rezerwie a weszło mi około 63l / zbiornik jest przecież na 80l i teraz zastanawiam się czy to pływak nawala i mam te 20 litrów jeszcze czy poprzedni właściciel zamontował mniejszy bak co chyba nie było by możliwe :(

No i skąd w warszawie wziąć nowy pływak??

Opublikowano
Dokładnie- chyba każda E34 ma ten ból, u mnie pomogło wyczyszczenie pływaka i przelutowanie go na nowo po swojemu, bo paliwo raz było raz znikało, a czasem od razu po tankowaniu potrafiło mi rezerwę zapalić :lol:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie mam czasu kompletnie się za to wziąść ale ciekawi mnie czy to jest tak że mam te 20 litrów więcej w baku niz mi pokazuje bo jak leży wskazówka na rezerwie to nie świeci się kontrolka a działa bo na teście się świeciła, więc może do poziomu rezerwy jeszcze trochę w baku zostaje paliwa :?:
Opublikowano
Nie każda e34 ma z tym problem akurat moja...

Kwestia czasu jak zaczną się dziwne wahania, lub po prostu ktoś już tam grzebał i poprawił fabrykę :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
Kwestia czasu jak zaczną się dziwne wahania, lub po prostu ktoś już tam grzebał i poprawił fabrykę :wink:

Nie koniecznie :D Moja e34 została zakupiona gdy miała 3 lata przez ojca a teraz ja kontynuuje dzieło :) więc raczej bym wiedział o takiej rzeczy :8) :8)