Skocz do zawartości

grzanie oleju w komorze silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
nie. Wszystko jest nowe tak jak i uszczelka śruby i inne części powiedział mechanik że spokojnie mogę nią jeździć a w razie jak by się coś działo to wtedy mogę przyjechać i mi to zrobi nie odpłatnie. a co do ceny to u mnie są mniejsze koszty naprawy i stąd taki koszt
  • Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 3,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no szacun za cenę .mam auto u mechanika z podejrzeniem uszczelki pod głowicą i on za saną robociznę krzyknąl 500 zeta do tego dochodzi szlif ,sprawdzenie no i części :( az boję się liczyć ile to będzie razem.dodam jeszcze że pochodzę z okolic łowicza i tylko jeden mechanior podjął się tej roboty ciekawe z jakim efektem :cry2: pozdrawiam
Opublikowano
nie. Wszystko jest nowe tak jak i uszczelka śruby i inne części powiedział mechanik że spokojnie mogę nią jeździć a w razie jak by się coś działo to wtedy mogę przyjechać i mi to zrobi nie odpłatnie. a co do ceny to u mnie są mniejsze koszty naprawy i stąd taki koszt

pozostało pogratulować i życzyć bezawaryjnej jazdy :!:

Opublikowano
  • Autor
no to faktycznie cena morze być ogromna. no ale dla swoich laleczek zrobimy prawie wszystko:) Dziękuje za bezawaryjną jazdę.:)
Opublikowano

Heh - rzeczywiście mały koszt. Mi jak poszła uszczelka pod głowicą w e36 to u nas za naprawę wyszło 1200 - lecz razem z wymianą oleju i aku gdyż, nie wiem dlaczego, od razu po awarii bateria kompletnie padła - w sumie ta niemoc aku to był główny objaw choroby zanim zaczął grzać się silnik

Przyjemnojści z jazdy i oby bez nieprzyjemnych niespodzianek :wink:

Opublikowano
wrócę jeszcze do tematu samej wymiany uszczelki.czy to prawdaa ze gwinty w bloku lubią puszczać przy odkręcaniu głowicy(mechanik mnie tym straszy i nie wiem czy mówi prawde czy tylko zabezpiecza się jakby coś spieprzył)proszę o odpowiedz dzięki
Opublikowano
wrócę jeszcze do tematu samej wymiany uszczelki.czy to prawdaa ze gwinty w bloku lubią puszczać przy odkręcaniu głowicy(mechanik mnie tym straszy i nie wiem czy mówi prawde czy tylko zabezpiecza się jakby coś spieprzył)proszę o odpowiedz dzięki

przy dokręcaniu

nie zabezpiecza się tylko Ci uświadomił więlką bolączkę aluminowych bloków

Opublikowano
  • Autor
mi jak robił głowice to niczym mnie nie straszył ani się nie zabezpieczał po prostu naprawił i teraz wszystko jest okej. silnik chodzi idealnie nic nie cieknie i niczego nie ubywa. ale wiadomo że każdy mechanik jest inny i każdy inaczej podchodzi do jakiej kol wiek naprawy.