Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No poradziłem sobie sam jest to banalne moim zdaniem wręcz ... odkręciłem plastik z góry ( nad chłodnica i zderzakiem ) zaczepy od nerek wychaczyłem i normalnie je wyciągnąłem , i są już po malowane :) ( na czarno) jak wyschną dam fotę :)

http://img214.imageshack.us/img214/1104/zdjcie0012q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Oczywiście najpierw wyczyściłem / wymatowiłem papierem ściernym / odtłuściłem *denaturatem

tak wyglądają jak skończyłem efekt rewelacyjny :) 3 warstwy podkładu / 2 warstwy lakieru :) tak według swojego uznania malowałem :) oczywiście spray-ami :d

(no i zaoszczędzona kasa :) nerki czarne na allegro od 150zł w górę ... gdzie wydałem 30zł na spray-e/denaturat i papier ścierny ) i około 1,5h czasu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ładnie wyszły. Też u siebie tak zrobiłem, chociaż każdy mówił ze będą odpryski albo zacznie farba schodzić. Jak narazie nie ma nic a malowałem je jakieś pół roku temu :)
Opublikowano
Najważniejsze żeby malować stopniowo cienkimi warstwami, po czym za każdym razem przetrzeć papierem i odtłuścić :] A na koniec pociągnąć jeszcze akrylowym bezbarwnym. Najlepszy efekt.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rozumiem że malowane były tylko same obwódki które pierwotnie były w chromie?
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
poniżej moja robota domowa :D shadowline

naprawde SUPER wyszło! gratuluje :handshake:

Najważniejsze żeby malować stopniowo cienkimi warstwami, po czym za każdym razem przetrzeć papierem i odtłuścić :] A na koniec pociągnąć jeszcze akrylowym bezbarwnym. Najlepszy efekt.

czyli rozumiem, że należy odczekać między nakładaniem kolejnej powłoki do wyschnięcia??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolejne warstwy lakieru kładzie się wg zaleceń producenta. Obecnie lakiery samochodowe, kładzie się najczęściej "na mokro" czyli po przeschnięciu/odparowaniu poprzedniej warstwy, powiedzmy kilkanaście/kilkadziesiąt minut. Dzięki temu warstwy lepiej wiążą się ze sobą. Często na malowanych ponownie elementach schodzi bezbarwny, ponieważ baza wyschła zbyt mocno i klar nie związał sie dobrze z bazą.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koniecznie lakier bezbarwny na wszystko, po pomalowaniu samym np czarnym matem w spreju po paru dniach czarne wygląda jak białe. Ładnie wygląda zaraz po pomalowaniu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie planuję pomalować również na czarno,i mam pytanie jaki i jakiej firmy zastosować podkład chodzi mi w sprayu.