Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzychu po pierwsze 15-stki? w ogóle wystepują takie w e46? Jesli juz ja bym wziął min 16.. co do felg kumpel ma takie w....golfie tylko ze znaczkiem vw i wyglądają fatalnie wiem że to kwestia gustu no ale wiem co to jest jak sie ma jakies wyobrażenie a pozniej po założeniu kapa.

A co do felg z allegro kumpel kupil i też go straszyli że to tamto jeździ i nic sie nie dzieje na pewno nie wytrzymie tyle co oryginał np bbs no ale cena też inna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krzychu po pierwsze 15-stki? w ogóle wystepują takie w e46? Jesli juz ja bym wziął min 16..

Oczywiscie ze występują, standardowy rozmiar do e46 to 15 cali.

Ja zarówno zimówki jak i letnie mam na 15 cali.

16 cali moze i lepiej wyglądają, ale profil opony nizszy, bardziej na dziury trzeba uważać.

Poza tym duzo wyzszy koszt opon - kupić komplet dobrych nowych opon 16 cali to juz nie jest parę złotych....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Koszt opon to róznica 70 zł na sztuce miedzy 15 a 16..

Jeździłem na 16 teraz na 17 i nie ma tragedii tak jak mi to mówili chyba ze mieszkasz w okolicy gdzie na zime zwijają asfalt to zostałbym przy 15 :)

Pirelli CARVING 195/55 R15 85 T 386 zł

Pirelli CARVING 195/55 R16 91 T XL 453 zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W poliftowej 316i oraz 318i wchodzą także 15. Ponoć do 318d także.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Jak jest z jakością tych nie oryginalnych felg?warto kupować coś takiego?biorę pod uwagę 15'' bo mam opony w tym rozmiarze,ciekawe jak będzie się prezentować taka felga 15'' wiem że im większe felgi tym lepszy efekt,ale na nasze polskie wyrwy 17'' czy 18'' przesada zawieszenie szybko się skończy
Opublikowano
Tak jak pisałem znajomy jeździ i nie narzeka.. ja mam 17 (wczesniej 16) i po założeniu efekt żaden żeby fajnie to wyglądało to do wymiany spręzyny i pewnie amorki
Opublikowano
Ja tez mialem juz 17 z profilem 35 i 16 z 45 i teraz uwazam ze najlepsze zeby wyposrodkowac wyglad i zawieszenie zeby nie naprawiac ciagle to 16 a na zime mam 15
Opublikowano
Moim zdaniem 15 alum sa za male....opony pewnie na 15' bd wygladac jak balony...Osobiscie jezdzilem latem na 16' a zima wrzucam 15' :) Niedawno sprzedalem moje oryginalne 16 i kupilem 17...Z tego co czytalem to miedzy 17 a 16 niema za wielkiej roznicy w komforcie...a wyglad o wiele ladniejszy..:)Zreszta wszystko Okaze sie jak snieg spadnie i je zaloze :))) Pozdrawiam
Opublikowano
Kolego lepiej kup używki i to przynajmniej 17 a ten chiński badziew nie nadaje się nawet do trabanta,ja mam 17" RH z oponami o profilu 40 i 2 lata na nich jeżdżę i jak na razie wszystko ok.15 fatalnie wygląda a zwłaszcza to co pokazałeś tylko oszpecisz samochód,na 15 jest profil bodajże 65 i jestem pewien że po wjechaniu w dziurę na tych podróbach AC na pewno coś się feldze porobi jak nie za pierwszym razem to za którymś z kolei.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest z jakością tych nie oryginalnych felg?warto kupować coś takiego?biorę pod uwagę 15'' bo mam opony w tym rozmiarze,ciekawe jak będzie się prezentować taka felga 15'' wiem że im większe felgi tym lepszy efekt,ale na nasze polskie wyrwy 17'' czy 18'' przesada zawieszenie szybko się skończy

Co do jakości to cudów bym się nie spodziewał, sam miałem w mercedesie alufelgi 16" Aez (czyli taka średnia półka cenowa i jakościowa), jazda głównie miejska, kilka tysięcy km na sezon - po 5 sezonach felgi niestety były już krzywe, co było widoczne gołym okiem na wyważarce. Dla porównania oryginalne felgi 16" mercedesa (ten sam rozmiar opon) u mojego ojca po około 100tkm po polskich drogach są idealnie proste- zarówno według mojego oka jak i wyważarki :wink: Jak dla mnie 16" jest optymalnym kompromisem pomiędzy wyglądem, komfortem, prowadzeniem a ceną :wink: