Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo z USA albo walone w dupę.. tylna klapa wersja USA, światła pomalowane albo nieoryginalne. Na placu kilka aut z USA więc pewnie ten też z importu.
Opublikowano

no wiadomo ze z importu usa Lampy orginal HELA pewnie malowane albo dymione niewazne

i tak trzeba sprawdzic stan i przebieg, krajowego bym niekupił wytłuczony biedny bez klimy 2 szyby elktryczne Polskie realia

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różnica w mocy jest znikoma:

Wykresy pochodza z http://www.forum-subaru.pl

Sorry, ale nie wierzę w te wykresy, praw fizyki i chemii nie zmienisz. Może Impreza z LPG ma inny program czy coś, nieistotne. W necie znajdziesz wiele wypowiedzi i wykresów z hamowni, które potwierdzają co najmniej 10% spadek mocy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie na sekwencji róznica jest w tych tanszych instalacjach niesekwencyjnych niezapominaj ze gaz ma wiekszą liczbe oktanową

Nieprawda. W sekwencji właśnie jest około 10%, a oktanowość paliwa nie ma związku z jego wydajnością. Poczytaj sobie trochę bo widzę, że nie bardzo się orientujesz w ogóle co to jest liczba oktanowa paliwa i na co ma wpływ. ;)

W porównaniu benzyny i LPG musimy wziąć pod uwagę wartość opałową, która odpowiednio wynosi: dla propanu - 23,4 MJ/dm3, butanu - 26,5, a benzyny aż 32,3MJ/dm3. Jak widać różnica na korzyść benzyny jest spora i to powoduje, że ten sam silnik zasilany LPG będzie mniej wydajny.

Opublikowano

Jestem z Warszawy, Chce kupic sedana, zalezy mi na skorzanej tapicerce, i w miare dobrym naglosnieniu, najlepiej srebrny ale moze byc inny kolor wazne zeby byl w miare powazny a nie np rozowy czy czerwony:):)

No i nie chce jakis "tjuninguf" typu spojler jak z bolidu F1, 2mm przeswitu czy 100 calowe felgi ze zlota.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre nagłośnienie i E39 to się wyklucza,chyba że powymieniasz graty bo ori jest nędznej jakości(radio,głośniki itd).
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
nie no to sobie moge graty grajace ewentualnie wymienic... Nie ma jakis wersji z pozadnym oryginalnym naglosnieniem? jakies Bose czy JBL?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałem Ci że jest wersja audio DSP - procesor dźwięku + 10 głośników + subwoofer

Wszystko się zgadza :cool2:

Tylko że taki zestaw ma nieduża ilośc samochodów.Przeważnie to kiepskie radio często kasetowe i papierowe głośniki rodem z bazaru.

Dlatego musiał by szukac auta nie po modelach i stanie technicznym tylko po sprzęcie z DSP co jest praktycznie nie możliwe.

Pozatym DSP gra o niebo lepiej od całej reszty ale to jeszcze nie do końca jest to,i jeżeli kolega jeździł ze sprzętem montowanym samodzielnie(nie fabrycznym)będzie czuł niedosyt,sub w wersji z DSP jest słaby.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Od 4 miesięcy mam w zasadzie to, czego szukasz: 528i+LPG, skóra, elektryka, podgrzewanie i inne ^&*% w banie :norty: No tylko, że mój to Touring, a nie Limo.

Co mogę Ci powiedzieć? Jazda po Warszawie to wg. kompa 14.5 l / 100, gaz tankuje średnio co 450 km (mam butlę 68 litrów, pewnie do 500 by pojechał...), jazda raczej relaksacyjna, ale jak trzeba skoczyć do przodu, to nie mam oporów :wink:

LPG to STAG 200 i powiem szczerze, że jedyne co ma miejsce po przejściu na LPG to takie "CYK" w bagażniku i NIC więcej. Idzie jak wariat, nic nie szarpie i nie traci.

528i - czytałem, że to rzeczywiście rewelacyjny silnik - moc, spalanie, osiągi... Na dzień dzisiejszy mogę jedynie przyklasnąć tym opinią, choć jeszcze mało nim jeździłem. Co mi jednak padło, to nie miało z samym silnikiem nic wspólnego (elektronika... standard...).

CO do nagłośnienia, to well... ja słucham audiobooków i jest OK (oczywiście po dokupieniu pseudo zmieniarki z opcją MP3!). Mi standardowe radio spokojnie wystarczy z założeniem, że nie "UMCAM" non stop. :lol: I z tego co czytałem raczej nie poszalejesz w temacie na standardzie...

Jak mieszkasz w Wawce, to mogę Ci pokazać moją Buńkę - sam zobaczysz, co można kupić.

PS. Za kilka lat będę się pewnie rozglądał za siakomś 530i po lifcie, ale na razie nie czuję żadnej potrzeby zmian! :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!