Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ha. Wychodzi na to, że 525d wcale nie pali mniej od 530d. A zawsze to jakiś zapas mocy wiekszy.

Tylko ta kultura pracy 525d... miło ten motor mruczy.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ha. Wychodzi na to, że 525d wcale nie pali mniej od 530d. A zawsze to jakiś zapas mocy wiekszy.

Tylko ta kultura pracy 525d... miło ten motor mruczy.

Fakt - tak jak piszesz - zauważalna różnica jest w osiągach (więcej koni i lepsza elastycznośc na korzyśc 530d - ale oczywiście w 525d jakiegoś dramatu to nie ma i jest to także całkiem przyjemny silnik jeśli chodzi o osiągi) oraz dźwięk silnika 525d - bardziej "gładki". Mojego już kilka osób pomyliło z benzyną. :wink:

Pzdr.

Opublikowano
miałem 530d i mi w mieście w warszawie paliła około 11litrów jak ktoś pisze że mniej to ściemnia 3litry musi palić i kropka w trasie można zejść do 7litrów przy wolnej jeżdzie i na prostej drodze ale kto tak jezdzi to poco mu bmw i w dodatku z 3litrowym silnikiem to nie są samochody dla oszczędnych
Opublikowano
ta przyjedz do śródmieścia warszawy i spal mniej oczywiście przez cały dzień a nie poza szczytem czy w nocy ,skasuj spalanie licznika i pojeżdzij dzień nawet po swoim mieście
Opublikowano

Ja nie widze sensu komukolwiek coś udowadniać. Jak ci ludzie chcą się pocieszać, to niech to robią.

W trasie to mozna zejsc spokojnie do 5.5 litra jadac 80-100kph wieczorem spokojnie, bezpiecznie, wyluzowując się.

Opublikowano

Powiem tak kupiłem 3l D tylko dlatego ze te auto to limuzyna i chce sie godnie wozic wiec jezdze jak dziadzio ale jak jakis debil na swiatłach mi gazuje to i owszem tez potrafie docisnac gaz.

Ale ogulnie zecz biorac te auta nie maja budy spartowej zeby sie sciagac tylko zeby sie wozic w luksusie jak bym chciał [poswirowac to bym kupił jakis japoński shit z silnikiem sportowym i spora masą koni ale co z tego jak tam miejsca mało a z tyłu to juz tylko dla szczura

• 7 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pięknie, ładnie tylko to dział e39 a nie e60 :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.