Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW e38 735i z 1997r. problem zaczął się niedawno a mianowicie jak go zapalam to nierówno pracuje ale tylko dopóki nie złapie temperatury ok. 40 stopni, później jest wszystko ok. Co to może być ??
Opublikowano
Mój też tak ma jak jest zimny :)
Uczę się wszystkiego na temat BMW E38 :) Jeżeli zrobię jakąś pomyłkę to proszę mnie poprawić :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyczyn może być kilka, najpopularniejsza- integrator Lambda. Polecam diagnostykę komputerową, w Łodzi 30 zł.

Sonda- kupuj tylko Bosch z oryginalną kostką.

Opublikowano
Jeśli macie instalke gazową, to proponuje na początek reset kompa, czyli odłączyć akumulator na conajmniej 30 minut...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bardzo prawdopodobne jest uszkodzenie czujnika temperatury. Może być też sonda lambda lub jej grzanie. Wszystko powinno wyjść na komputerze.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Miałem tak samo. Mi pomogła wymiana samoregulatorów zaworów, a poźniej czyszczenie przepustnic i regulacja LPG.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
u mnie też były takie objawy. Odpalała ładnie ale po chwili dostawała czkawki. Okazało się że dostawała lewego powietrza pod kolektorem. U mnie pomogła wymiana uszczelki pod kolektorem. Koszt 300 zł
Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.