Skocz do zawartości

e36 316 compact - jak regulować obroty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze pytanie czy wogole sie da, czy to tylko komputer reguluje? obroty na biegu jałowym.

Pytam bo chyba mam zbyt wolne obroty. Sa okolo 700 ob/m

Jesli sie da to gdzie sie znajduja srubki do regulacji ?

Wole sam se ustawić niz żeby mi ochroniarze z biedronki naprawiali :D

Opublikowano
nie ma możliwości recznej regulacji,obroty reguluje siliczek krokowy :mad2:
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
no ok :) ale chyba powienienes napisac ze obroty reguluje komputer silnikiem krokowym. No a co moge zrobic zeby obroty jałowe zwiekszyc ?
Opublikowano
witam, obroty da się podkrecić, przy ujsciu gumy od przepływomierza do bloku silnika u góry nasz linke od gazu, siedzi ona w takiej plastikowej gwintowanej koncówce wystarczy ze ją troche wykrecisz. Rób to na włączonym silniku wtedy bedziesz słyszał kiedy dość. Może troche nie fachowo opisałem ale sądze ze dojdziesz o co chodzi :cool2:
Opublikowano
A w czym Ci przeszkadzają wolne obroty na biegu jałowym? Jeśli nie gaśnie to 700rpm jest spoko
Opublikowano

Gratuluje wiedzy panom ktorzy uwazaja ze naciagajac linke reguluje sie jalowe :mad2:

Brawo i tak dalej bede mial robote :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Hmmmm chyba sie zgodzę z M-Technic bo kiedyś jak chciałem regulować obroty jałowe w fordzie fiesta to sie nie dało bo tam silnik krokowy & potencjometr przepustnicy wszystko mieszał, to znaczy ze sie sam ustawiał czy jakoś to tak dziwnie działało ale nie pamiętam już dokładnie i nawet nie kojaże czy to jakoś obszedłem. Chyba było coś takiego że wystarczyło leciutko naciągnąć linke gazu to wyłączał sie guzik wyłączający obroty jałowe. A obroty jałowe same sie regulowały i włączały gdy puściłem całkowicie pedał gazu, wtedy ten guzi od włączania jałowych sie włączał.
Opublikowano

linka jest od regulacji wysokosci pedału gazu.

ps, ja nie napisałem ze za pomocą linki ustawia sie bieg jałowy..